PSD va ataca, luni, modificările la OUG 114 la Curtea Constituțională: Efectele actului vor fi suspendate până la soluționarea sesizăriiâ

PSD va ataca luni, 30 decembrie, modificările făcute de Guvernul Orban prin asumarea răspunderii penale asupra controversatei ordonanțe 114.

Anunțul a fost făcut chiar de către liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, care a subliniat că rolul sesizării este suspendarea efectelor până la soluționarea sesizării de către CCR.

“În cursul zilei de 30 (decembrie – n.r.) voi depune sesizarea privind OUG 114. E o sesizare pe formă, nu pe fond. Nu poţi să sari peste Parlament, cât timp 114 e la comisie, aproape de votul final. Cu alte cuvinte efectele ordonanței de urgență vor fi suspendate până CCR va da o decizie”, a declarat Ciolacu, după asumarea răspunderii de către Guvern.

Schimbările aduse OUG 114/2018, vizează modificări în domeniul energetic, financiar-bancar, comunicații și fonduri private de pensii.

“Proiectul de lege stipulează corectarea prevderilor vizate de domeniul energetic, financiar-bancar, domeniul comunicațiilor, fondurilor private de pensii. De asemenea, cuprinde o serie de măsuri exact cum cuprindea și OUG 114, în mai multe domenii de activitate, de la chestiuni legate de sporuri, până la diferite tipuri de reglementări privitor la cehltuielile care se efectuează în bugetul de stat, la momentul OUG 114 privitor la bugetul pe 2019 în legea pe care noi am propus-o Parlamentului, privitor la 2020”, a explicat Ludovic Orban.

În domeniul Energiei, Guvernul se angajează să reglementeze situația consumatorului vulnerabil. Totodată, a fost eliminată taxa de 2% pentru companiile din Energie.

Referitor la Pilonul II de pensii, Executivul abrogă prevederile ce obligă administratorii fondurilor să-și majoreze capitalul social. Prim-ministrul a prezentat amendamentele adoptate. Executivul a fost de acord cu acordarea sporului de condiții vătămătoare, în continuare.

Un alt amendament se referă la sumele acordate medicilor veterinari.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here