Dosarul câinelui mutilat după ce o petardă i-a explodat în gură a fost preluat de procurori. Cine sunt suspecţii/ VIDEO

Sursa foto: digi24.ro

Dosarul cățelușei căreia i-a explodat o petardă în gură a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Suspecţii ar fi nişte copii, iar poliţia ia în calcul mai multe variante în care s-ar fi produs acest act de cruzime.

UPDATE 14.00. Dosarul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Căţeluşa a fost grav rănită pe o stradă circulată din Satu Mare. A fost operată, vaccinată, deparazitată şi propusă pentru adoptie.

Mai mult, oamenii au organizat o petiție națională pentru pedepsirea celor care au mutilat-o pe Lia.

Pe pagina de Facebook a asociaţiei care a îngrijeşte căţeluşa au fost postate două clipuri în care se vede cum ea este hrănită şi bea apă.


Surse judiciare au precizat pentru jurnaliştii din Satu Mare că suspecții principali sunt un grup de copii. Încă nu se știe dacă aceștia ar fi acționat în mod intenționat, punând în gura câinelui acea petardă.

Este luată în calcul și varianta în care câinele s-ar fi apropiat de petardă, crezând că ar fi ceva de mâncare, fiind cunoscut faptul că acel câine era hrănit de localnici.

„În cercul de suspecți este un grup de minori, dar autorii nu au fost încă prinși”, a declarat pentru PresaSM Paula Gabor, purtătorul de cuvânt al Poliției Satu Mare.

Câinele grav rănit după ce mai mulţi bărbaţi i-au băgat în gură o petardă care, ulterior, a explodat, a fost operat, va fi vaccinat, deparazitat şi propus pentru adoptie, a declarat la Digi24 Nicoleta Lontos, vicepreşedinta Asociaţiei FreeLife Satu Mare, cea care a preluat căţelul.

Ea a spus că asociaţia a depus sesizare şi plângere la poliţie şi va cere analizarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă pentru a vedea dacă pot fi găsiţi făptaşii.

Nicoleta Lontos a subliniat că, deşi acest act de cruzime s-a petrecut pe o stradă circulată, nimeni nu a văzut nimic şi nici nu a auzit nimic.

„Toată lumea vorbeşte, oamenii sunt foarte porniţi pentru a afla făptaşul, dar nimeni nu a văzut, nu a auzit, deşi e o zonă circulază, strada Botinului, e şi cimitir acolo. S-ar fi putut să vadă cineva, dar multă lume nu vrea să vorbească, ba e vecinul şi nimeni nu vrea să se puna rău cu vecinul…

Dacă nimeni nu vorbeşte, nu vom putea face prea multe”, a spus ea.

Nicoleta Lontos a precizat că acest câine are in jur de 7 – 8 ani, este sterilizat, trăia pe stradă, într-o cuşcă, era îngrijit de mai multe persoane, care îi dădeau de mâncare.

Căţeluşa va fi propusă pentru adopţie.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here