Nou raid american în Irak după miezul nopţii: lovitură-fulger pentru miliţiile susţinute de Iran

Sursa foto: ultimele-stiri.eu

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte trei sunt rănite grav în urma unui nou atac aerian care a vizat miliţiile şiite ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, sprijinite de Iran, în apropierea taberei Taji de la nord de Bagdad, a declarat o sursă a armatei irakiene, citată de Reuters.

Două dintre cele trei vehicule care alcătuiau un convoi al milițiilor au fost găsite arse, a afirmat sursa, precum și șase cadavre incendiate.

Atacurile au avut loc la ora locală 1:12 am, a adăugat acesta. Grupările paramilitare ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak au anunţat sâmbătă că un atac aerian care i-a vizat pe luptătorii săi a lovit mai devreme un convoi de medici, nu lideri militari, după cum au informat unele medii de presă.

„Surse inițiale confirmă faptul că atacul a vizat un convoi de medici aparţinând Forțelor de Mobilizare Populare din apropierea stadionului Taji din Bagdad”, se arată într-un comunicat.

SUA au decis să trimită 3.000-3500 de militari în Orientul Mijlociu pentru a consolida securitatea poziţiilor americane din regiune după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, informează AFP.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here