Aproape 200 de deficiențe au fost depistate la mai multe firme de inspectorii ITM Olt, în ultima lună a anului trecut

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au efectuat, în ultima lună a anului trecut, 175 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, descoperind aproape 200 de deficiențe pentru care au aplicat peste 80 de sancțiuni.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultura.

„În urma controalelor efectuate, s-au identificat 182 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 81 sancțiuni, din care 74 avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 12.200 lei”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de nouă lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând nouă persoane cu incapacitate temporara de muncă.

Cele mai frecvente deficiențe au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție și neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here