Guvernul ar putea modifica vârsta de pensionare. Anunţ de ultimă oră al vicepremierului Raluca Turcan/ VIDEO

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că Guvernul nu exclude posibilitatea introducerii creşterii opţionale a vârstei de pensionare la 70 de ani, cu toate că ministrul Muncii a declarat că nu există un proiect de act normativ.

Vicepremierul Raluca Turcan spune că deși deocamdată măsura nu va fi obligatorie pentru toți românii, cei care vor dori să rămână în câmpul muncii până la vârsta de 70 de ani o vor putea face.

„În momentul de faţă nu cred că România este pregătită pentru pensionare obligatorie la 70 de ani. Însă cred că se impune o discuţie în spaţiul public  dacă persoanele doresc să opteze pentru creşterea vârstei de pensionare, atunci să o facă. Dar nu cred că vom ajunge în curând la o creştere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, există şi în Camera Deputaţilor un astfel de proiect care permite munca până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susţinere pentru această idee, este posibil să luăm această măsură”, a explicat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la finalul lunii decembrie 2019 faptul că nu i s-a indicat creşterea vârstei de pensionare.

„Cu toate acestea, o reglementare clară privind prelungirea perioadei de activitate nu mi-a fost cerută, nu mi s-a indicat, a explicat ministrul.

„N-aş vrea să mă grăbesc să avansez cifre legate de schimbări în lege legate de vârsta de pensionare. Dorinţa mea este să facem curăţenie şi ordine în sistemul pe care îl avem în acest moment, şi să ştiţi că este de 100 de ori mai dificil decât să te grăbeşti şi să dai o nouă lege a pensiilor ca să bifezi că ai prevăzut în lege tot felul de articole care să placă populaţiei”, a completat ministrul Muncii.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here