Al doilea pacient ars pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, audiat de poliţişti

Sursa foto: romaniatv.net

Al doilea pacient ars pe masa de operație a Spitalului de Urgență Floreasca, în luna martie a anului 2019, a fost chemat la audieri. Bărbatul de 68 de ani suferise o operație pentru extirparea unei tumori, în timpul căreia s-au aprins dezinfectanții. Incidentul, spun sursele România TV, nu a fost consemnat în documente.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 s-a sesizat din oficiu și a deschis dosar penal în cazul acestui pacient. „La data de 08.01.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti a fost înregistrat un alt dosar penal având ca obiect sesizarea din oficiu privind faptul că, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, un pacient care a fost operat în luna martie 2019 în sala de operaţii pentru bolnavi cronici a suferit arsuri în timpul intervenţiei chirurgicale”, se arată într-un comunicat de presă.

În cazul pacientului de 68 de ani s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. La Poliţie nu a fost depusă nicio plângere după incidentul din martie 2019, reclamaţia a fost făcută abia după ce cazul femeii arse pe masa de operaţii de la Floreasca a fost făcut public.

Potrivit ministrului Sănătății, Victor Costache, incidentul din 2019 se află în atenția Ministerului Sănătății și se fac verificări și în acest caz.

În urma cercetării administrative efectuate de conducerea spitalului, s-a decis demiterea chirurgului Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare, dar şi sancţionarea spitalului cu suma de 30.000 de lei pentru neregulile găsite.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here