Primăria Caracal, măsuri concrete pentru eficientizarea bugetului local. Cantina socială, desființată

Autoritățile administrației publice din Caracal caută și găsesc soluții pentru economisire și pentru eficientizarea fondurilor bugetare. După ce Serviciul Piețe, Târguri și Oboare a trecut de la pierderi la profit prin trecerea sa în subordinea consiliului local și a primăriei, municipalitatea a decis, recent, desființarea Cantinei Sociale.

Desființarea Cantinei Sociale Caracal s-a realizat prin adoptarea, în consiliul local, a unui act normativ.

„Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 198 din decembrie 2019 a fost adoptată desființarea Cantinei Sociale Caracal”, se arată într-o postare oficială pe pagina de Facebook a primăriei.

Primarul orașului, Liviu Radu, cei peste 150 de oameni care beneficiau de acest serviciu vor primi, în schimb, tichete sociale. Există soluții și pentru personalul angajat: o parte urmează să iasă la pensie, iar celelalte persoane vor fi preluaye de alte servicii publice.

„Beneficiarii de servicii prestate de Cantina Socială Caracal, în număr de 158, vor primi alte măsuri de protecție socială, în speță tichete sociale nominale, în baza unor criterii ce urmează a fi aprobate de Consiliul Local.

În ceea ce privește personalul, precizez că parte din acesta se află la limita vârstei de pensionare, iar ceilalți vor fi preluați de alte servicii aflate în subordinea Consiliului Local”, a declarat Liviu Radu.

Edilul a explicat motivul desființării acestui serviciul: „eliminarea cheltuielilor de aproximativ 12 miliarde lei vechi care erau alocați pentru protecția socială a celor 158 de persoane și eficientizarea distribuirii fondurilor publice. Doresc să subliniez faptul că prin această hotărâre se reduc cheltuielile cu 7 miliarde lei vechi, anual”.

Beneficii pentru bugetul local au rezultat și din restrângerea cheltuielilor de funcționare a altor servicii publice, precum și din maximizarea veniturilor printr-o gestionare corectă a acestora, cum ar fi reorganizarea Serviciului Piețe, Târguri și Oboare Caracal.

„În momentul în care Piața a trecut în subordinea Primăriei și a Consiliului Local înregistra datorii de peste patru miliarde lei vechi, iar acum este pe plus în contabilitate. Ne propunem să procedăm în modul acesta cu toate serviciile deconcentrate ale Primăriei Caracal care nu sunt susceptibile de un randament ridicat”, a concluzionat Liviu Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here