Teatru la Slatina/ Se pune în scenă o piesă celebră la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”

Primăria Slatina și Asociația Culturală Center Inter Art invită publicul, joi, 16 ianuarie, la teatru: va fi pusă în scenă, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, piesa „Iona”, de Marin Sorescu, în regia lui Victor Ioan Frunză.

Spectacolul, realizat de Teatrul Dramaturgilor Români condus de Marius Bodochi, va începe la ora 18,30.

Pe scenă vor evolua actorii Lari Giorgescu, Adrian Nour și Lucian Maxim.

„Iona” este un spectacol care pune accent pe bogăția interioară a personajului, textul fiind servit și potențat prin muzica special compusă, interpretată live, iar cei doi muzicieni devin și personaje ale poveștii. Gestul și limbajul corporal capătă o importanță cu totul specială în acest cadru.

Elementele de decor și recuzită au o valoare simbolică și sunt reduse la strictul necesar tocmai pentru a putea oferi spectatorului o deschidere mai mare către imaginar, profunzime și sens.

Întreaga echipă s-a pus în slujba textului cu gândul de a-i respecta dimensiunea suprarealistă, de a o aduce la o expresie teatrală cât mai simplă și mai accesibilă publicului.
Caracterul de „spectacol – concert” face ca toate acestea să fie posibile.

Potrivit consultantului artistic Valeru Ciurea, intrarea la spectacol se face pe bază de invitații, care se pot ridica de la casieria Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, începând de luni, 13 ianuarie, de la ora 16,30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here