Mircea Geoană a scăpat de un dosar penal pentru că faptele s-au prescris: Un fost șef ANAF îl acuza că și-a folosit influența pentru a obține bani pentru campania electorală

Mircea Geoană, de curând în funcția de secretar general adjunct al NATO, a fost foarte aproape să fie prins într-un dosar de corupție. Conform rechizitoriului prin care Șerban Pop, fost șef al ANAF, a fost trimis în judecată, procurorii DNA au clasat în decembrie anul trecut acuzaţia care îl viza pe fostul lider al PSD, anunță G4Media.

Mai exact, Geoană era vizat pentru săvârşirea infracţiunii de la articolul 13 din legea 78/2000 privind combaterea corupţiei, “folosirea influenţei pe care o deţinea pentru obţinerea unor sume de bani” ce urma să le folosească în campania electorală de la alegerile parlamentare din 2008.

Șerban Pop l-a denunţat pe fostul lider PSD pe 19 ianuarie 2017, chiar înainte să fie condamnat, pe 26 ianuarie 2017, la 5 ani de ani de detenţie pentru trafic de influenţă în dosarul în care au fost trimiși în judecată și fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi omul de afaceri Horia Simu.

Potrivit unor surse judiciare, Pop a încercat „să facă 19-le”, cum spun avocaţii, şi să obţină reducerea la jumătate a pedepsei, prin colaborarea cu procurorii. Până la urmă, în acest caz, Pop a fost condamnat definitiv, un an mai târziu, în 2018, tot la 5 ani de închisoare. A fost găsit vinovat că a primit mită 230.000 de euro de la Simu ca să îi dea lui Bica şi să îl ajute pe omul de afaceri să scape de un dosar penal de la DIICOT.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here