Tânărul din Slatina care a agresat un polițist și un jandarm, condamnat la închisoare cu executare pentru ultraj

Tânărul de 26 de ani, din Slatina, care în septembrie anul trecut a lovit un polițist și un jandarm care au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din oraș, a fost condamnat, de Judecătoria Slatina, la peste un an și opt luni de închisoare cu executare pentru ultraj. Este vorba de Vasile Pădurețu, prietenul lui Bogdan Noajă, ambii judecați și condamnați, în trecut, pentru trafic de droguri. 

Mai exact, tânărul a fost condamnat de un an, opt luni şi 10 zile de închisoare în regim de detenţie. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de inculpat, drept de care Vasile Pădurețu a și uzat.

Scandalul a izbucnit în dimineața zilei de 11 septembrie 2019 pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, între mai mulți tineri. După ce evenimentul a fost sesizat la 112, la fața locului a sosit un echipaj format dintr-un polițist și un jandarm. După ce s-a procedat la identificarea persoanelor implicate, Vasile Pădurețu a devenit agresiv, lovind atât polițistul, cât și jandarmul.

Ulterior, agresorul a fost încătușat.

„În dimineaţa zilei de 11 septembrie 2019, în jurul orelor 4.50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au fost sesizaţi despre faptul că mai mulți tineri tulbură ordinea şi linistea publică pe strada A.I. Cuza din localitate, la faţa locului deplasându-se o patrulă formată dintr-un polițist și un jandarm. Dintre persoanele identificate la faţa locului, un bărbat de 26 de ani din localitate s-a manifestat agresiv lovind atât polițistul, cât și jandarmul, fiind necesară încătuşarea acestuia”, declara, atunci, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Cristian Grigorescu.

În cursul aceleiași zile, bărbatul de 26 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de ultraj, iar a doua zi a fost dispusă arestarea sa preventivă pentru 30 de zile de către Judecătoria Slatina, la propunerea parchetului de pe lângă această instanță.

Vasile Pădurețu a fost judecat și condamnat la închisoare cu executare în trecut pentru trafic de droguri, împreună cu prietenul său Bogdan Noajă, fiul procurorului Ștefan Noajă (pensionat în 2018), după ce ambii au fost prinși într-un flagrant organizat la un oficiu poştal din Piatra Olt, de unde au ridicat două colete care conţineau droguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here