Marius Oprescu: Chiar și în două tururi de scrutin, vom câștiga alegerile locale. La Primăria Slatina vom bate din primul tur

După ce, miercuri, la Guvern a fost în lucru o ordonanță de urgență pentru modificarea legislației electorale, premierul Ludovic Orban a decis să își angajeze răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Întrebat, joi, imediat după ce a fost ales președinte al PSD Olt, care ar putea fi impactul asupra organizației social-democrate la alegerile locale introducerea procedurii celor două tururi de scrutin, Marius Oprescu a declarat că filiala pe care o conduce și-a făcut deja calculele electorale plecând de la faptul că alegerile vor avea loc în două tururi și că, potrivit acestor calcule, PSD Olt va câștiga confruntarea electorală din vară.

Mai mult, liderul PSD Olt a spus că în 80% dintre localitățile conduse de primari social-democrați bătălia va fi câștigată din primul tur, ca și în cazul Primăriei Slatina.

Făcând aluzie la adversarii liberali ai social-democraților, care s-au bucurat de rezultatele obținute la alegerile prezidențiale privind, plini de încredere, spre alegerile locale, Marius Oprescu a spus cele două tipuri de alegeri nu suportă nici o asemănare.

„Noi am plecat de la început de la ideea că vor fi două tururi și că președintele consiliului județean va fi ales din lista de consilieri județeni. Am plecat de la acest considerent tocmai pentru a nu avea surprize, așa cum avem în momentul de față, în care PNL, după propriile socoteli, se gândește, cu două luni înainte de alegeri, să modifice legile electorale. 

Plecând de la acest principiu, sunt convins că nu ne vor surprinde. Așa cum am mai spus-o într-o conferință de presă, să nu își facă cineva iluzii că alegerile prezidențiale seamănă cu alegerile locale și că voturile luate de cei doi candidați în turul doi al alegerilor prezidențiale înseamnă scorul partidului.

Suntem convinși că vom câștiga alegerile locale, vom face majoritate la consiliul județean. Nu mai vorbesc de primării, pentru că, așa cum se știe, 80% dintre primarii noștri sunt primari care au scos peste 50% la toate rândurile de alegeri, nu doar la cele locale. 

De asemenea, chiar dacă vor fi două tururi, sunt convins și că în cazul Primăriei Slatina nu vom ajunge la cel de-al doilea tur, pentru că vom bate din primul tur. Și nu este vorba de aroganță aici, ci de calcule politice foarte clare făcute pe bază de studii sociologice”, a declarat noul lider al social-democraților olteni.

Marius Oprescu a fost ales, joi, la conferința extraordinară a organizației județene, președinte al PSD Olt. Noul președinte executiv este primarul Slatinei, Emil Moț, iar funcția de secretar general i-a revenit lui Virgil Delureanu.

La eveniment au fost prezenți fostul președinte al organizației, senatorul Paul Stănescu, secretar general al PSD, președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu și, în calitate de invitat-surpriză, fostul premier Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here