Sancțiuni INFIME după moartea fetiței nevăzătoare de la Liceul din Târgu Frumos

Sursa foto: realitatea.net

Sancțiuni infime luate după moartea unei eleve nevăzătoare într-un liceu din Târgu Frumos. Măsurile au fost luate acum, la o lună după ce fetița a căzut de la etajul întâi, pe scări: un avertisment și salariu tăiat cu 5%. În plus, abia acum conducerea liceului va monta plase de protecție la balustradele scărilor și în zonele cu risc de accidentare. 

La o lună de la tragedie, conducerea liceului a dat primele sancțiuni. Directorul a scăpat cu o avertizare, iar pedagogul de serviciu cu scăderea salariului cu 5 la sută, timp de trei. Aproape 100 de elevi învață la liceul Special „Moldova“ Târgu Frumos.

Sancțiunile aplicate de Consiliul de Administraţie al Liceului Special „Moldova“ Târgu Frumos sunt doar pe linie administrativă. Ancheta decesului fetiței are loc la Parchet.Incidentul a fost surprins de camerele de luat vederi ale şcolii, imaginile fiind analizate de Consiliul de Administraţie, apoi au ajuns la Parchet.

Pe 15 decembrie, anul trecut, într-o zi de duminică, eleva, nevăzătoare, a ieșit din încăpere într-un moment în care îngrijitoarea plecase să ducă mâncare altor copii. A căzut pe scări și s-a lovit grav la cap.

Eleva de 8 ani a fost găsită inconștientă de pedagog, care a chemat imediat ambulanța. Copila a fost transportată la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva. A fost transportată în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie, dar a murit în dimineața zilei următoare.

Inspectorul general adjunct Iași, Bogdan Bârzoi, spune că „este o situatie care, dupa parerea noastra putea fi preintampinata. Se desfasoara doua anchete, cea a scolii, disciplinara, în cadrul unității unde s-a petrecut tragedia, si una cu privire la atributiile indeplinite sau nu pe care le avea conducerea”.

Conducerea liceului ia primele măsuri de securizare abia în aceste zile, la o lună de la moartea fetei. Au fost înălțate balustradele scărilor. Montarea de plase de protecţie în locurile cu risc de accidentare mai așteaptă, pentru că abia acum au fost cerute fonduri pentru aceste lucrări de conducerea liceului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here