Zeci de medici, acuzați că primeau şpăgi de la o companie farmaceutică pentru a le promova medicamentele. Aveau și target de vânzări

Încă un scandal zguduie sistemul medical din România. Zeci de medici au fost descoperiţi că primeau şpăgi de la o companie farmaceutică pentru a-i promova şi vinde medicamentele, informează B1 TV. Medicii mituiţi erau trecuţi chiar într-un tabel în care angajaţii companiei descriau specificul medicului respectiv, cum vrea să primească banii şi, nu în ultimul rând, targetul pe care trebuia să îl atingă pentru a fi recompensat.

De peste un deceniu, corporația pharma, una dintre cele mai mari trei pe piața de medicamente generice din România, plătește doctorii, oferindu-le bani, vacanțe sau recompense pentru diferite traininguri, arată jurnaliştii de la Libertatea.

Însă pentru a-şi primi comisioanele, medicii aveau de îndeplinit un target de vânzări. Şi fiecare dintre ei era prins într-un tabel în care se arăta ce nivel din target a atins şi cât mai durează până va finaliza misiunea dată de companie.

Cel mai grav este însă faptul că pacienților li se inventau “nevoi medicale” pentru ca doctorii să poată îndeplini “targetul” fixat de companie.

Astfel, “dacă îşi îndeplineau targetul, medicii primeau aproximativ 10% din valoarea prescripţiilor”, povestește unul dintre angajații cu funcție de conducere din companie. Iar cu ajutorul acestor “programe de loialitate”, pentru companie se întâmplau minuni: vânzările explodau și statul plătea multe milioane de euro pe an pe produse extrem de scumpe.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here