11 elevi internaţi în continuare după dezinsecţia de la liceul german din Arad

Sursa foto: romaniatv.net

11 elevi sunt în continuare internaţi după deratizarea de la Liceul German din Arad. Însă, numărul copiilor care cer ajutor medical a ajuns la 58 de persoane. În același timp, patronul firmei care a folosit substanțe interzise este cercetat în libertate. 

Mai mulţi elevi de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” (Liceul German) din Arad au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad după ce au acuzat stări de rău.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi trafic de produse sau substanţe toxice, în cazul dezinsecţiei efectuate la Liceul Teoretic “Adam Muller Guttenbrunn”. 58 de persoane au ajuns la spital din cauza problemelor de sănătate apărute după acţiunea de dezinsecţie de la liceul german din Arad.

“În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecţia/dezinfecţia efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, judeţul Hunedoara”, se arată într-un comunicat al IPJ Arad, dat publicităţii de Agerpres. La faţa locului s-a deplasat şi o echipă de cercetare din cadrul Serviciului Criminalistic Arad, care a prelevat probe ce urmează a fi analizate toxicologic. Cercetările vor continua sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here