Ancheta în cazul polițistului din Olt care a desfigurat o femeie în bătaie, aproape de final

Agentul de poliție Petrică Nicușor Rotaru

Ancheta în care agentul de poliție Petrică Nicușor Rotaru din Potcoava este cercetat după ce, în octombrie 2019, a bătut crunt o localnică, desfigurând-o, se apropie de final.

Cel puțin așa spune prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, care spune că la dosar mai există, pe lângă plângerea victimei, o altă plângere depusă inițial la Parchetul Argeș.

„Dosarul se află în lucru, încă nu a fost finalizat. Nu mai este foarte mult de lucru. Inițial a fost și o sesizare, cred, la Parchetul Tribunalului Argeș, care a declinat-o la noi, s-au reunit și au rămas în continuare în competența noastră”, a declarat, vineri, șefa Parchetului Olt.

Agentul Petrică Nicușor Rotaru este cercetat penal și disciplinar după ce, în data de 26 octombrie, a bătut crâncen o femeie de 49 de ani pe care a chemat-o la el acasă pentru a-i propune să îi zugrăvească locuința. Deodată, omul legii ar fi început s-o lovească pe femeie cu pumnii și picioarele, dar și cu un vătrai. De asemenea, omul legii i-a rupt hainele, femeia susținând că el intenționa să întrețină relații sexuale cu ea. Apoi a amenințat-o că o omoară și că o îngroapă în grădină.

De față au fost alte două persoane, un bărbat și o femeie, care însă nu au încercat să îl oprească pe polițist.

Într-un moment de neatenție din partea agresorului, femeia a apelat numărul de urgență 112, a spus că e agresată și a lăsat telefonul deschis. Ulterior, victima a ajuns la spital cu fața aproape desfigurată.

După ce s-a dat alerta, agresorul nu a fost reținut, prim-procurorul Anca Anuța afirmând nici fapta acestuia și nici numărul de îngrijiri medicale de care a beneficiat victima nu au reclamat luarea unei măsuri preventive împotriva sa.

Întrebată de ce polițistul bătăuș nu a fost reținut pentru fapta sa, Anca Anuța, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a spus că nici fapta acestuia și nici numărul de îngrijiri medicale de care a beneficiat victima nu au reclamat luarea unei măsuri preventive împotriva sa.

„La infracțiunile de lovire sau alte violențe nu discutăm de măsuri preventive, cu atât mai mult la un număr redus de îngrijiri medicale și cu atât mai mult cu cât nu este stabilit dacă a fost bătut doar de polițist sau și de soț; sunt o grămadă de lucruri care trebuie stabilite. La momentul în care cazul a intrat în atenția noastră victima nu depusese plângere prealabilă, aceasta fiind depusă între timp. Ea a primit 16 – 16 zile de îngrijiri medicale”, a declarat, pentru OLT-ALERT.RO, șefa Parchetului Olt.

Cu toate acestea, Anca Anuța este contrazisă chiar de un coleg al ei care, sub protecția anonimatului, a făcut declarații-șoc în acest caz.

„Dacă aveam eu cazul îl rețineam pe individul ăla. Fără discuție. Pe loc îl rețineam. Iar a doua zi îl prezentam instanței cu propunerea de arestare preventivă. Trebuie însă să știi însă carte. Dacă ai curaj, înseamnă că știi și carte. La lovire și alte violențe pedeapsa e de până la cinci ani. Medicul legist dă concluzie preliminară până se redactează actul medico-legal și ăsta e sfânt. Deci în primă fază medicul legist pune concluzie preliminară. Individul putea fi reținut, iar eu mergeam cu el la instanță pentru arestare, fără discuție. Legea permite așa ceva. Ulterior, instanța putea să respingă măsura propusă, dar eu, ca procuror, îmi făceam datoria”, a declarat magistratul, spunând că reținerea și arestarea erau măsuri care puteau fi luate în baza  art. 193, alin. (2) din Codul Penal, coroborat cu art. 223, alin. (2) din Codul de Procedură Penală.

Cert este că polițistul din Potcoava are în cap și bube mai vechi și, după ce i s-a deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe în cazul femeii bătute, încurajat și de faptul că infracțiunea nu i-a adus nici o măsură preventivă, el a pus gând rău unui alt localnic, pe care l-a amenințat cu bătaia, așa că i-a mai fost întocmit un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here