Polițiștii și jandarmii care au pătruns în curtea lui Gheorghe Dincă, anchetați. Dincă s-a plâns că a fost bătut

Sursa foto: romaniatv.net

Toți polițiștii și jandarmii care au descins prima oară în curtea lui Gheorghe Dincă sunt cercetați în cadrul unei anchete deschis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, după ce monstrul din Caracal a depus o plângere în care spune că a fost bătut.

Potrivit șefei Parchetului Olt, prim-procurorul Anca Anuța, dosarul se află în lucru încă, nefiind vizată vreo persoană, ci doar fapta.

„Este dosarul în lucru, nu este finalizat. Vă spuneam, încărcătura este foarte mare, sunt mai multe persoane cercetate, care au fost în contact, care au fost prezente la cercetarea la faţa locului şi trebuie stabilit exact gradul de participare al fiecăruia. La faţa locului au fost, atunci, şi poliţişti, şi jandarmi. În dosar, urmărirea penală este cu privire la faptă, nu la persoană”, a declarat Anca Anuţa.

În acest dosar, Gheorghe Dincă a fost audiat, în octombrie 2019, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Tribunalul Olt a decis, vineri, prelungirea arestului preventiv pentru Gheorghe Dincă, trimis de DIICOT în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre sau morminte, și pentru Ştefan Risipiceanu, acuzat de viol.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Dincă a ucis-o în locuinţa sa pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie 2019, după care i-a ars corpul într-un butoi metalic din curtea sa. Ulterior, i-a aruncat osoasele rămase şi cenuşa în liziera unei păduri de lângă Caracal.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Luiza Melencu, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

Gheorghe Dincă este acuzat şi de uciderea Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani din comuna Dobrosloveni, dispărută în luna iulie 2019. Procurorii au susţinut că în ziua de 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o pe fată, luând-o la ocazie. Potrivit procurorilor, în zilele de 24 şi 25 iulie 2019, inculpatul a ţinut-o pe victimă, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, în locuinţa sa, imobilizată de pat cu un lanţ, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu. În perioada menţionată Dincă ar fi violat minora de mai multe ori.

Procurorii au declarat că Dincă a ucis-o pe Alexandra Măceşanu după ce a surprins-o cu un telefon vechi în mână, fata apelând de mai multe ori numărul de urgenţă 112.

Procurorii au mai precizat că, pe 25 iulie 2019, pentru a ascunde crima, Gheorghe Dincă a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul Luizei Măceşanu. Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi în dimineaţa zilei de 26 iulie 2019, la orele 6,00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here