Patru firme cer în instanţă înlăturarea lui Mark Zuckerberg de la conducerea Facebook. Ce acuzaţii îi aduc fondatorului companiei

Patru companii din statul american California au dat în judecată compania Facebook pentru comportament necompetitiv, susţinând că a revocat accesul la Facebook al dezvoltatorilor de software astfel încât să le reducă şansele de succes, relatează Al Jazeera.

Potrivit petenţilor “Facebook este una dintre cele mai mari monopoluri ilegale văzute vreodată în Statele Unite”, scopul procesului intentat de ele fiind de a stopa “cea mai ruşinoasă şi intenţionat anticoncurențială schemă a generaţiei”.

Pe cale de consecinţa ei au cerut instanţei să-l forţeze pe Mark Zuckerberg să renunţe la controlul companiei Facebook şi au cerut şi daune. În plus, ei doresc şi că Facebook să fie forţată să vândă Instagram şi WhatsApp, în caz contrar compania având, pe parcursul următoarelor decenii, oportunitatea de a “îşi consolida puterea pe piaţa globală, ducând la închidere prematură a competiţiei din pieţele relevante”.

“Face este o ameninţare existenţială şi deşi ar fi putut răspunde prin competiţie bazată pe merit, a preferat în schimb să-şi folosească puterea să-şi elimine în mod intenţionat competiţia”, a declarat unul dintre avocaţii petenţilor.

În replică, compania Facebook a negat acuzaţiile, precizând că: “Operăm într-un mediu competitiv în care oamenii şi firmele de marketing au multe opţiuni. În mediul actual, în care avocaţii de  drept penal văd oportunităţi financiare, acuzaţii ca aceasta nu sunt de neaşteptat, dar sunt fără fond”.

Noul proces este doar ultimul, însă, dintr-o luptă ceva mai amplă dintre Facebook şi mai mulţi dezvoltatori de applicatii, dezvoltatori caer se bazau pe bază de date a gigantului pentru a face rost de posibili clienţi. Începând cu 2012, compania a restrictiont accesul unor companii la baza de date, menţinându-l totodată pentru alte companii.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here