Familia Alexandrei Măceşanu face o mutare bombă în dosarul Caracal: Cere strămutarea dosarului

Sursa foto: romaniatv.net

Avocatul părinților Alexandrei Măceşanu depune cerere pentru strămutarea procesului. Familia fetei ucise de Gheorghe Dincă nu vrea ca dosarul să se judece la Tribunalul Olt. 

Părinții Alexandrei Măceșanu, dar și apărătorul familiei, vor depune mai multe excepții la dosar, dar și o cerere de strămutare a dosarului Caracal. Familia Alexandrei nu își dorește ca acest dosar să se judece la Tribunalul Olt, deoarece Gheorghe Dincă a avut în ultimii ani legături strânse cu oamenii influenți din județul Olt, cum ar fi polițiști, judecători, procurori.

Părinții fetei, dar și unchiul acesteia, Alexandru Măceșanu, spun că dețin probe concrete care să dovedească acest lucru, iar din acest motiv cer strămutarea dosarului.

Mai întâi se va judeca această cerere de strămutare, iar mai apoi excepțiile. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii de la Tribunalul Olt, dacă le vor admite această cerere.

Se știe faptul că dosarul a fost trimis în instanță, se află în cameră preliminară. Urmează o perioadă de 35 de zile, o perioadă în care familiile victimele pot să depună mai multe cereri și excepții, apoi judecătorul decide dacă trimte dosarul spre judecată, sau în cazul în care consideră că este incomplet, poate chiar să ceară să fie trimis din nou la DIICOT.

Constantin Pistol, poliţistul care a stat de vorbă timp de 20 de minute cu Alexandra,  a evitat contactul cu jurnaliştii. Acesta este cercetat disciplinar pentru modul în care a acţionat în cazul victimei lui Gheorghe Dincă.

Majoritatea poliţiştilor care au acţionat în cazul Caracal au stat în concendii de odihnă sau medicale o mare parte din timp, iar acum sunt chemaţi la audieri.

Pistol a fost în faţa comisiei de disciplină de la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi a susţinut în faţa şefilor faptul că este nevinovat în toate acuzaţiile care i se aduc în acest caz. Comisia de Disciplină urmează să se pronunţe în acest caz.

Ministerul de Interne susţine că dacă poliştii care au acţionat în cazul Caracal vor fi găsiţi vinovaţi vor răspunde inclusiv penal.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here