Alertă în şcoli! Copiii sunt verificaţi de gripă, iar cine prezintă simptome este trimis acasă

Este alertă în grădiniţele şi şcolile din Capitală după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de gripă. Autorităţile au decis să ia măsuri, prin urmare toţi elevii sunt verificaţi la intrarea în instituţiile de învăţământ, iar cine prezintă simptome este trimis acasă.

Virusul gripal a afectat deja peste 70 de elevi din Bucureşti, iar Direcţia de Sănătate Publică a impus mai multe măsuri clare şi stricate prin care să se evite răspândirea virusului.

Copiii sunt verificaţi de către medici sau asistenţi, iar în cazul în care prezintă simptome sunt trimişi acasă şi pot reveni doar cu un aviz favorabil.  “În primul rând controlul în fiecare dimineaţă, gât, păr, mâini, copilul să nu aibă temperatură, frisoane, să nu tuşească, să nu aibă gâtul roşu. La primele simptome este trimis la medicul specialist” , explică un medic din cadrul unei instituţii de învăţământ.

Un rol important în prevenţie îl au părinţii. Aceştia sunt sfătuiţi să nu-i ducă pe cei mici în locuri foarte aglomerate, iar în momentele în care apar primele simptome, aceştia trebuie să meargă direct la medicul de familie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here