Gripa a mai făcut o victimă: un bărbat din Argeș a murit

Sursa foto: romaniatv.net

A fost confirmat primul deces în județul Argeș cauzat de gripă. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, din Pitești.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Argeș, în județ sunt confirmate în acest moment 61 de cazuri de gripă, din care 57 cu virus gripal B, 2 cu virus gripal AH3 și 2 cu virus gripal AH1.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional, în perioada 13 – 19 ianuarie, a fost de 81.646, cu 30,6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Conform INSP, “morbiditatea prin infecţii respiratorii acute s-a încadrat în intervalul aşteptat în această săptămână” şi “activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, cu răspândire regională – judeţele Braşov, Cluj, Sibiu, Prahova şi municipiul Bucureşti – şi cazuri sporadice în unele judeţe”.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii – a fost de 81.646, cu 30,6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când au fost 117.576 cazuri şi cu 11,4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară – 73.257, menţionează sursa citată.

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că au fost raportate la nivel naţional 1.389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40% comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent, când s-au înregistrat 2.314 cazuri.

De asemenea, au fost raportate 19 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 6 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 39 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

INSP mai precizează că a fost comunicat un deces nou confirmat cu virus gripal, iar de la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 3 decese confirmate cu virus gripal, din care 2 tip A, subtip (H1)pdm09 şi 1 tip B.

“În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 34 decese confirmate cu virus gripal, din care 24 tip A, subtip (H1)pdm09, 6 subtip H3 şi 4 A nesubtipat. De la începutul sezonului au fost confirmate 243 cazuri de gripă: 29 cazuri gripă cu virus AH3, 32 cazuri gripă cu virus AH1, 52 cazuri gripă A nesubtipat, 130 cazuri gripa cu virus”, mai precizează sursa citată.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here