Românii, speriați de virusul gripal. Camerele de gardă, luate cu asalt

În România, camerele de gardă ale spitalelor sunt pline, de câteva zile, de oameni speriați de gripă. Sute de persoane se prezintă zilnic la unitățile la urgență. Medicii spun că numărul pacienţilor nu ar fi atât de mare dacă oamenii ar şti să facă diferenţa dintre răceală şi gripă. Până acum, au fost confirmate peste 240 de cazuri de gripă în toată țara, motiv pentru care autoritățile au intrat în alertă. Primarul general, Gabriela Firea, a convocat pentru azi, la ora 11:00, un comandament de urgență. 

Cei mai speriați de acest virus sunt părinții. Încă de la primele ore ale dimineții, părinții au luat cu asalt camera de gardă a spitalului Grigore Alexandrescu, din Capitală, asta pentru că cei mici acuzau simpotme specifice gripei.

Specialitșii atrag atenția, ca în fiecare an, că prevenția și respectarea unor reguli simple sunt cele mai eficiente căi de a ține gripa departe.

“Nu avem nevoie de aceste teste, diagnosticul de gripă este febră, durere de mușchi… Acesta este tabloul general al gripei. A te duce la o camera de gardă doar ca să faci un test înseamnă că-l expui și nu e nimic benefic, ca atare, pot apărea și complicații. Suntem în plin sezon de gripă și măsurile pe care le luam sunt pe sezon de gripă indiferent dacă o botezăm epidemie sau nu. Campania de prevenire a gripei se traduce prin campania de vaccinare”, spune Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș.

Peste 240 de cazuri de gripă au fost confirmate, până acum, în țară. Cele mai multe dintre ele în București, Ploiești și Brașov.

Trei oameni au fost răpuși de boală, dar este vorba de persoane nevaccinate, care aveau și alte probleme de sănătate.

Autoritățile din Capitală au intrat în alertă, motiv pentru care a fost convocat un comandament de urgență.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here