Cursuri suspendate la o școală din Slatina, unde au fost confirmate mai multe cazuri de gripă

Alte şase cazuri noi de gripă au fost depistate la nivelul judeţului Olt. Toţi ce diagnosticaţi cu virusul gripal sunt copii din Slatina. DSP Olt suspendă activitatea într-o clasă pregătitoare de la Şcoala „George Poboran” din Slatina, unde sunt confirmate două cazuri şi sunt alte patru suspiciuni.

Potrivit DSP Olt cei şase pacienţi au virusul gripal tip B nu au condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal, în acest sezon rece. Aceştia au făcut forme uşoare de boală, care nu a necesitat internarea, ci doar medicaţie la domiciliu cu antivirale.

„Având în vedere depistarea a două cazuri confirmate cu gripă tip B în clasa pregătitoare B din colectivitatea de învăţământ a Şcolii „George Poboran” Slatina, suspiciunea altor patru cazuri în aceeaşi clasă de învăţământ şi pentru că rata absenteismului a crescut la peste 70 la sută, în rândul efectivului colectivităţii respective, începând cu 27 ianuarie 2020, DSP Olt a propus suspendarea desfăşurării cursurilor în clasa pregătitoare B, pentru cinci zile”, se arată înt-run comunicat al DSPOlt.

Din cauza depistării circulaţiei virusului gripal în colectivitatea respectivă, DSP Olt intensifică măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin viroze, inclusiv gripa,  dupa cum urmează: realizarea triajului epidemiologic, zilnic, în colectivităţile şcolare şi preşcolare (personalul medical în colaborare cu personalul unităţii de învăţământ); asigurarea condiţiilor de igienă personală şi de colectivitate (apă rece şi caldă curentă, săpun, prosop/ batistuţe de unică utilizare, dezinfectant de mâini), cât şi acţiuni de curăţenie şi dezinfecţie curente a suprafetelor; propune înlăturarea suprafeţelor textile din clasele de învaţământ.

În săptămâna 20-26 ianuarie 2020, la nivelul judeţului Olt s-au înregistrat 1.385 infecţii respiratorii, cu 55 de internări, iar 471 de pacineţi au fost diagnosticţai cu pneumonie, dintre care 124 au necesitat internare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here