Schimbare pentru șoferi. Poliția a dat amenzi încă de azi-noapte

Au curs sancțiunile, azi-noapte, pentru șoferii din Capitală, după intrarea în vigoare a noilor reguli pentru firmele de ridesharing. Vizați au fost atât șoferii care fac transport alternativ, cât și taximetriștii. Unii dintre ei au rămas fără autoturisme timp de șase luni. Dar nu au scăpat nici ceilalți conducători auto. Un șofer s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins drogat la volan. 

Platformele online și șoferii care prestează astfel de servicii au de respectat o serie de obligații. De exemplu, dacă nu au copie conformă a autorizației de transport alternativ, conducătorii auto rămân fără mașină timp de jumătate de an.

Șoferii care practică transportul alternativ au o serie de obligații: să aibă mai mult de 21 de ani, cel puțin doi ani de ”șoferie” în spate și cazierul curat. În ceea ce privește documentele, pe lângă cele prevăzute de codul rutier, conducătorul auto trebuie să aibă asupra sa certificat de atestare profesională, copia conformă a a autorizației de transport alternativ, asigurare de persoane și bunuri și asigurare de răspundere civilă și ecusonul de transport alternativ și amenzile sunt cuprinse între 1000- 5000 lei.

Conducătorii auto riscă și sancțiuni mai dure.

Una dintre obligațiile companiilor de ridesharing este obținerea unui aviz de la Ministerul Comunicațiilor pentru platforma digitală prin intermediul căreia sunt prestate serviciile. Majoritatea firmelor de pe piață l-au obținut. Lipsa acestuia se sancționează cu amendă de la 50 de mii la 100 de mii de lei.

După un șir de proteste ale taximetriștilor împotriva firmelor de ridesharing care de câțiva ani au intrat pe piața din România, legea care reglementează transportul alternativ își intră în drepturi de la 1 februarie.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here