Control al inspectorilor ITM la brutăria din Ditrău, după ce foștii angajați s-au plâns de condițiile de muncă. Șeful ITM Harghita: Sri-lankezii lucrează legal

Sursa foto: digi24.ro

Specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă au ajuns luni în control în comuna harghiteană Ditrău, după ce unii localnici, foști angajați ai brutăriei de acolo, s-au plâns de modul de salarizare şi comportamentul patroanei.

Circa 300 de localnici din comuna Ditrău, inclusiv preotul catolic, au protestat, nemulţumiţi că o fabrică de pâine a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Ei spun că le e teamă „să nu vină un val de migranţi”. Proprietarii de locuințe care i-au cazat pe cei doi muncitori au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii au decis să îi mute pe cei doi la Gheorgheni.

Patroana brutăriei a anunțat inițial că bărbații din Sri-Lanka vor mai fi mutați într-o altă etapă a procesului de producție, dar apoi s-a răzgândit. Femeia susține că a fost nevoită să aducă oameni din afară din cauza crizei forței de muncă. De cealaltă parte, unii localnici susțin că la patroană nu vrea să mai lucreze nimeni pentru că dă salarii mici și ține angajații mult peste program.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here