Dosare penale pentru șoferi din Olt, după ce au fost prinși băuți la volan

Polițiștii din Olt au depistat, zilele trecute, mai mulți șoferi cu nereguli în trafic. Printre aceștia s-au numărat și conducători auto care au urcat la volan după ce au consumat alcool în cantități cu mult peste limitele legale.

Un asemenea caz s-a consumat sâmbătă seară, pe o stradă din comuna Scărișoara, unde a fost depistat un bărbat de 36 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre luni, pe Drumul Județean 544, pe raza localității Vădastra, a fost depistat un bărbat, de 34 ani, din comuna Brastavățu, care condcuea sub influența alcoolului. Supus alcooltestului, s-a descoperit că șoferul avea o concentrație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul este cercetat acum pentru refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.

Un alt caz similar a fost depistat de polițiști duminică seară, pe strada Primăverii din Slatina, unde au oprit un șofer de 35 ani, din comuna Valea Mare, pentru un control de rutină. Supus testului cu alcooltestul, șoferului i-a fost depistată o concentraţie alcoolică de 0,69mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost deschis, evident, un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here