Klaus Iohannis vrea schimbarea modului de alocare a fondurilor europene. “Să se lege de statul de drept”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, azi, la Bruxelles, că România este de acord ca acordarea fondurilor europene să fie legată de respectarea statului de drept. Şeful statului a dat de înţeles că mecanismul este “destul de complicat” deoarece specialiştii trebuie să elaboreze criterii concrete.

“E destul de complicat de legat fondurile UE de statul de drept. România nu se opune la acest mecanism, suntem de acord să se lege acordarea fondurilor de statul de drept, dar specialiștii mai au mult de lucru până la elaborarea de criterii concrete. Dacă se ajunge la o procedură clară, suntem ok cu ea”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis se află, vineri, la Bruxelles, pentru a se întâlni cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Întâlnirea face parte din seria de reuniuni pe care preşedintele Consiliului European le are cu liderii statelor membre ale Uniunii în vederea pregătirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din 20 februarie privind negocierea viitorului buget multianual al Uniunii.

Negocierile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 au intrat într-o nouă etapă, în care coordonarea acestui proces a fost preluată de către preşedintele Consiliului European cu scopul obţinerii, cât mai rapid posibil, a unui acord la nivelul şefilor de stat şi guvern din Uniunea Europeană.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here