În PNL Olt se pregătește excluderea prim-vicepreședintelui Marian Vasile – Surse

După ce, recent, prim-vicepreședintele PNL Olt Marian Vasile a trecut peste decizia luată, la solicitarea președintelui Liviu Voiculescu, în Biroul Politic Județean al organizației, aceea ca nici un membru al partidului să nu mai participe la vreo emisiune a postului local de televiziune OltTV, el alegând să participe, marți, la o astfel de emisiune, surse din cadrul filialei ne-au dezvăluit că urmează ca Vasile să fie exclus din partid. Măsura extremă ar urma să fie luată săptămâna viitoare, în ședința Biroului Politic Județean, potrivit surselor noastre. 

Trecând peste decizia BPJ, pe care însuși președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a prezentat-o public ca fiind radicală, Marian Vasile a acceptat invitația de a participa la emisiunea „De la stânga la dreapta”, moderată de jurnalistul Alin Dorobanțu la Olt-TV.

Întrebat de moderator dacă a cerut voie partidului să participe la emisiune, Marian Vasile a declarat că nu a făcut lucrul acesta nici acum, nici altădată. Despre decizia drastică luată în BPJ, prim-vicepreședintele PNL Olt a spus că „a fost luată la supărare”.

„Păi ce pot să comentez? Întrebarea asta că dacă am cerut voie, sincer, nu am făcut lucrul ăsta niciodată și nu cred că era cazul nici acum. A fost, într-adevăr, o decizie luată în Biroul Partidului Național Liberal; cred că a fost o decizie luată și la supărare pentru că, într-adevăr, s-au mai întâmplat și episoade în care presa a mai răstălmăcit anumite lucruri și nu a prezentat poate în mod real anumite acțiuni ale unor oameni din Biroul din structurile din conducere, din administrație (…). Cred în timp lucrurile acestea se vor restabili, se vor reechilibra. 

Am spus întotdeauna că o relație cu presa se construiește destul de greu și se menține destul de greu, pentru că în relația cu presa trebuie să dai dovadă în primul rând de echilibru și să demonstrezi că lucrurile pe care tu ți le dorești pentru partidul din care faci parte, pentru societate, pentru oameni, pentru comunitate sunt cele mai corecte – tu și partidul din care faci parte. Asta înseamnă să promovezi imaginea unui partid. Eu asta am făcut dintotdeauna în echipa în care am fost, asta am să fac și de acum încolo, indiferent de ceea ce s-ar întâmpla. Eu sunt un liberal și rămân adeptul ideii că esența liberalismului tocmai în asta constă: în puterea și în capacitatea unui om de a acționa așa cum consideră că este corect, pentru el, pentru cei din jur și pentru comunitate.

Eu nu m-am supărat că lucrurile au fost corecte sau nu, nici nu trebuie să te aștepți vreodată că presa trebuie să îți aducă omagii sau petale de trandafir. La început îmi era și mie greu să citesc articole, comentarii, unele de toată jena. Ulterior am înțeles însă un lucru foarte important: că ai posibilitatea ca, și în relația cu presa, mai devreme sau mai târziu să demonstrezi ceva; și oamenii din presă, mai devreme sau mai târziu, înțeleg calitatea fiecăruia, modul de exprimare al fiecăruia, intențiile și dorințele celui pe care, nu știu, vreodată s-au supărat că poate s-a uitat la stânga și nu la dreapta.

Suntem oameni, ne-am asumat până la urmă statutul de om politic, de formator de opinie, pentru că asta este realitatea, și cred că presa, așa cum spunea și domnil Rareș Bogdan, într-adevăr, trebuie să fie un factor de echilibru în relația cu oamenii care vor să facă politică.

Mâine poate veni într-o vizită primul ministru și președintele Partidului Național Liberal, domnul Ludovic Orban sau alții, și sunt convins că invitația OltTV va fi onorată de oricare dintre liderii PNL.

Dar se amplifică prea mult acest subiect. Eu sunt convins că decizia aceasta a fost luată la supărarea, pentru că supărarea poate să apară oricând, e o stare de spirit, și că, pe viitor, așa cum spuneam, lucrurile vor reintra în normalitate”, a declarat, în cadrul emisiunii, Marian Vasile.

Atât faptul că a încălcat o decizie a BPJ, cât și declarația sa pe marginea acestei decizii, a făcut la relația, și așa destul de șubredă, între Marian Vasile și președintele Liviu Voiculescu să sară în aer, spun surse liberale, astfel că, săptămâna viitoare, ar urma ca prim-vicepreședintele Marian Vasile, primar al comunei Studina, să fie exclus din partid, în ciuda rezultatele sale electorale foarte bune la alegerile europarlamentare și prezidențiale.

______________

Decizia ca nici un membru al PNL Olt să nu mai participe la emisiunile OltTV a fost luată în ședința BPJ din 3 februarie.

„Paradoxal pentru unii, în virtutea acestui îndemn, astăzi a fost luată o decizie radicală în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Olt: niciun membru al filialei noastre nu va mai participa la emisiunile postului local de televiziune Olt Tv, un post privat, stăpân pe politica sa editorială și de partid. Contrar speculațiilor publice bine țintite pe această temă, în calitate de lider al filialei Olt a PNL am luat această decizie împreună cu întregul for de conducere după ce în mod repetat PNL, prin reprezentanții săi, a fost atacat, cenzurat și discreditat în mod vădit, singura justificare neasumată fiind politica PSD care coordonează activitatea postului Tv.
Consider că această măsură nu va afecta nicicum PNL atâta vreme cât, ÎN CEEA CE NE PRIVEȘTE, obiectivismul și echidistanța, două noțiuni specifice obligatorii meseriei de jurnalist, lipsesc cu desăvârșire din politica editorială a Olt Tv. Nu este un pumn în gură la adresa membrilor PNL Olt, ci doar o atitudine comună de sfidare și ignorare a unei părți ostile a presei, manevrată de interese politice. Apreciem, prin urmare, că o comunicare cu Olt Tv creează o problemă PNL, ceea ce contravine politicii noastre”, anunța, în 3 februarie, pe Facebook, Liviu Voiculescu.

Asta în ciuda faptului că, nu cu mult înainte, europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, îi îndemna pe liberali să păstreze o bună relația cu presa.

„Înțelegeți că presa este singura armă a voastră, nu fugiți de ea. Dacă nu comunicați, creați o problemă PNL”, spunea Rareș Bogdan.

Nu este prima măsură prin care Liviu Voiculescu declară război mass-media. Cu mai multe luni în urmă, președintele PNL Olt a decis (de data aceasta prin abuz de putere, fără acordul colegilor de partid) ca OLT-ALERT să nu mai fie invitat la conferințele de presă ale organizației. De altfel, Voiculescu ne-a intentat și un proces în instanță incriminând articole de presă care au la bază informații, declarații și acuzații aparținând nu publicației, ci propriilor săi colegi de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here