O persoană diagnosticată cu coronavirus a participat la o conferință cu 250 de invitați

Sursa foto: digi24.ro

Zeci de persoane care au participat la o conferință în Londra au fost informate de oficialii din domeniul Sănătății că printre invitați s-a aflat și o persoană diagnosticată cu virusul ucigaș, relatează BBC.

Aproape 250 de persoane au participat, pe 6 februarie, la conferința pe tema transportului. În urma evenimentului, organizatorii le-au trimis tuturor invitaților un e-mail prin care i-au informat că printre ei s-a aflat și o persoană diagnosticată cu coronavirus, a cărei identitate nu a fost făcută publică.

E-mailul conținea sfaturi potrivit cărora, dacă persoanele vizate acuză stări de rău, febră sau tuse, trebuie să rămână în casă, să evite contactul cu alți oameni și să anunțe serviciile medicale despre starea lor.

„Una dintre prioritățile noastre este să identificăm cât mai multe persoane care au intrat în contact cu individul diagnosticat cu noul virus și să le oferim sfaturi care i-ar putea ajuta să evite îmbolnăvirea cu COVID-19”, a declarat medicul Yimmy Chow, din cadrul Departamentului pentru Sănătate și Asistență Socială din Regatul Unit.

Anunțul este prima confirmare oficială a Chinei legată de numărul de cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului medical.Anunțul este prima confirmare oficială a Chinei legată de numărul de cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului medical.

1.486 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală, în afară de trei – în Hong Kong, Filipine și Japonia. Numărul celor infectați a crescut cu aproape 5.000, iar în total sunt peste 64.000 de cazuri. ONU a lăudat măsurile luate de Beijing până acum.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here