Dialog tensionat între Marius Budăi şi Florin Cîţu pe tema măririi pensiilor cu 40%

Sursa foto: romaniatv.net

Florin Cîțu a fost audiat astăzi în cadrul Comisiei Buget-Finanțe. Discuțiile s-au aprins în momentul în care s-a ajuns la majorarea pensiilor de la 1 septembrie 2020, așa cum prevede legislația, informează dcnews.ro.

Florin Cîțu a refuzat să-i răspundă lui Marius Budăi dacă se vor majora sau nu pensiile cu 40% de la 1 septembrie 2020, așa cum prevede Legea pensiilor.

Marius Budăi: Vă rog să spuneți cu subiect și predicat dacă de la 1 septembrie 2020 veți majora valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei la 1775 de lei. Și aici, din respect pentru noi ca parlamentari, vă rog să dați un răspuns cu da sau nu.

Marius Budăi: Aici întrebările le punem noi, nu dumneavoastră! Spuneți da sau nu?

Florin Cîțu: Eu preferam să crească la 1 ianuarie. Banii sunt în buget. De ce legislația este făcută să crească din septembrie nu știu. Ar trebui să le explicați românilor.

Sorin Lazăr: Vă rog să răspundeți mai pe direct.

Florin Cîțu: Domnule președinte, aplicarea Legii pensiilor ține de Ministerul Muncii.

Marius Budăi: Domnul președinte, solicit public domnului ministru să răspundă cu da sau nu. Majorează pensiile sau nu? Să spună cu subiect și predicat. Se majorează? Da sau nu?

Florin Cîțu: Trebuie să ne uităm în buget să vedem dacă suma este alocată pentru majorarea pensiilor. Aici nu este o dezbatere. Ăsta este răspunsul meu. Ar trebui să respectăm legislația în vigoare.

Marius Budăi: Banii nu sunt toți în buget. V-a spus Consiliul Fiscal.

Sorin Lazăr: Domnule ministru, răspundeți cu da sau nu…

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here