Acasă Național S-a stabilit ...

S-a stabilit data la care vor avea loc alegerile locale! Ludovic Orban vine cu detalii

Sursa foto: stirileprotv.ro
S-a stabilit data la care vor avea loc alegerile locale! Premierul României, Ludovic Orban, vine cu detalii despre organizarea acestora. De asemenea, Orban a dat informații și despre alegerile anticipate.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat azi pe ce dată se vor stabili alegerile locale. Prim-ministrul a ales această dată din cauza timpului restrâns în care pot fi organizate alegerile. De asemenea, tot cam în acea perioadă se sărbătoresc și Rusaliile.

Așadar, Orban a anunțat că alegerilor locale vor avea loc, cel mai probabil, pe data de 14 iunie, fiind cam printre singurele soluții disponibile pentru desfășurarea scrutinului electoral.

„În ceea ce priveşte alegerile locale este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie” a afirmat Ludovic Orban într-o emisiune la B1 TV, în urmă cu câteva zile.

În ceea ce privește alegerile anticipate, Ludovic Orban a susținut că organizarea acestora depinde în mare măsură de viteza cu care se derulează calendarul care să permită din punct de vedere constituţional preşedintelui României să dizolve Parlamentul şi depinde de asemenea de forma finală, a legislaţiei privind organizarea scrutinului.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here