Virgil Popescu a emis autorizaţia pentru proiectul de producţie a extracţiei de gaze naturale offshore Midia

Sursa foto: romaniatv.net

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a emis vineri autorizaţia pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana – STG, în apropierea ţărumului, în zona Vadu, judeţul Constanţa.

Zona proiectului MGD cuprinde zăcămintele de gaze Ana şi Doina situate la aproximativ 120 km de ţărmul României, în zona cu apă de mică adâncime, circa 70 de m, a perimetrului XV Midia.

Această autorizaţie este vitală în dezoltarea proiectului offshore, potrivit ministrului.

„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri susţine demararea proiectelor de exploatare din perimetrele offshore. Am făcut astăzi un pas esenţial în dezvoltarea proiectului de extracţie de gaze din zăcămintele Ana şi Doina, prin semnarea autorizaţiei care permite investigaţiile geotehnice. Această autorizaţie este vitală în dezoltarea proiectului offshore, întrucât studiul geotehnic va determina adâncimea de amplasare a conductei, pentru a se asigura conformitatea cu cerinţele tehnice şi cele prevăzute în Legea Offshore. În absenţa acestui studiu nu se poate proiecta şi nici nu se poate construi conducta submarină”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here