MApN: Șase români suspecți de coronavirus au ajuns în țară. Unde vor fi cazați

Sursa foto: b1.ro

Cei șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, suspectați că ar fi infectați cu coronavirus, au aterizat sâmbătă dimineață, la Baza aeriană 90 din București, cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării.

Ei vor fi duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat, sâmbătă dimineață, că procedurile au fost elaborate încă de acum șase săptămâni.

”După 14 zile vor fi testați încă o dată.Dacă vreunul are simptome în timpul carantinei, este dus la Matei Balș, este testat și se va proceda în consecință”, a spus Tătaru într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Potrivit unui comunicat de joi al Ministerului de Externe de la București, cei șase români au fost testați pentru noul coronavirus, la Tokyo, iar rezultatele au fost negative.

Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian. Anterior îmbarcării aceștia au fost testați de către echipa medicală mobilă, rezultatele testărilor fiind negative pentru infecția cu COVID-19 (Coronavirus)”, au transmis reprezentanții MAE.

Ceilalți doi români infectați cu coronavirus sunt în continuare spitalizați în Japonia, iar starea acestora de sănătate este bună, a transmis MAE.

„Ambasada României la Tokyo este în legătură cu cei doi cetățeni români spitalizați, cât și cu ceilalți nouă cetățeni români, membri ai echipajului, care au decis să rămână pe vasul de croazieră”, a mai anunțat MAE.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here