Slatina: Imaginile DEZASTRULUI din garsoniera DISTRUSĂ de explozia care a făcut mai multe VICTIME

Au apărut primele imagini din garsoniera de pe strada Aleea Mărului din Slatina distrusă, sâmbătă dimineață, de explozia care a fost urmată de incendiu și care a făcut mai multe victime, două dintre acestea ajungând la spital cu arsuri și o alta cu probleme respiratorii.

Deflagrația s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze care s-a produs la centrala termică.

Două persoane care locuiau în garsonieră, un bărbat și o femeie, au ajuns la spital cu arsuri pe corp.

La Urgențe a fost transportată și o altă femeie, cu probleme respiratorii, iar o altă persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică.

Peste 80 de persoane au fost evacuate de salvatori din bloc, 20 de familii fiind cazate în alte spații puse la dispoziție de autorități.

Nenorocirea s-a petrecut într-un bloc de garsoniere de pe strada Aleea Mărului, unde peste 30 de pompieri au intervenit cu mai multe autospeciale pentru stingerea focului, dar și mai multe echipaje medicale pentru salvarea victimelor.

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conștientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului și suspiciune de fractură la membrul superior stâng și un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conștient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Slatina.

La fața locului a fost asistată și o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital.

Ulterior, un echipaj de la Ambulanță a transportat la Urgențe o altă femeie, cu probleme respiratorii.

„Peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear), o autospecială pentru transport efective și patru autospeciale pentru primă intervenție, au intervenit în municipiul Slatina, strada Aleea Mărului, la o explozie urmată de incendiu, produsă la o garsonieră situată la etajul al treilea. La fața locului au intervenit și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt. Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în bloc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera afectată și de explozie și a fost afectată și garsoniera alăturată, iar 83 de persoane au fost evacuate din bloc.

Deflagrația s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze care s-a produs la centrala termică.

În urma verificărilor efectuate la fața locului de reprezentanții Inspectoratului Județean în Construcții Olt, s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice.

Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuințe se pot asigura spații de cazare de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență Slatina, asigură autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here