Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, unitate etalon în sănătatea din România/ FOTO

Lucrările la cea de-al patrulea pavilion al Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci sunt în toi, iar clădirea a prins deja contur. Este cea mai importantă investiție a unității sanitare din ultimii ani, urmând ca aici să funcționeze două secții medicale.nn

Investiția are o valoare de 4,3 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor, de 3,3 milioane lei, fiind pusă la dispoziție de Consiliul Județean Olt, la care se adaugă că-finanțarea suportată de beneficiar.

„În acest pavilion vor funcționa două secții medicale, respectiv una pentru addicție post-cură, și una de gerontopsihiatrie. Evident că vom face angajări de medici, de asistente și de infirmiere, urmând ca, la intrarea în funcțiune a acestor secții, să înființăm o a doua linie de gardă”, a declarat managerul spitalului, dr. Sorin Cristian Brătoi.

Investițiile derulate în ultimii ani la acest spital au transformat cu totul instituția, ea bucurându-se în acest moment de o modernitate europeană.

Toate imobilele unității au fost reabilitate termic, au fost achiziționate paturi noi și mobilier medical, a fost schimbată întreaga rețea de alimentare cu apă externă, iar vechile centrale termice ale instituției au fost înlocuite cu altele noi.

Unitatea și-a înnoit parcul auto cu o ambulanță nouă și, de curând, are o parcare auto modernă, dotată cu sistem de iluminare.

Partea de ergoterapie, pe care spitalul a pus întotdeauna mare preț, a cunoscut, și ea, o dezvoltare care poate face invidioase toate unitățile sanitare de profil din țară. Instituția are pentru pacienți, pe lângă sala de cinema, sala de sport și bibliotecă, un atelier de olărit, un altul de pictură, un atelier de tâmplărie, dar și o croitorie.

„Ergoterapia este un segment extrem de important pentru pacienții noștri. Avem personal de specialitate, psiholog, ergoterapeut, tot ce trebuie. Medicii stabilesc care dintre pacienți pot urma una dintre activitățile de aici și ei își pot descoperi și dezvolta abilități care îi ajută enorm de mult, pe lângă tratamentul aplicat”,a explicat managerul spitalului.

Conducerea unității s-a gândit și la partea spiritual-religioasă a pacienților, astfel că în incintă funcționează și o biserică în care slujește un preot.

Avem o bucătărie excelentă. La fiecare mare sărbătoare creștină, pe lângă slujba religioasă, bolnavii se bucură nu doar de mesele festive, dar și de spectacole artistice. Facem totul ca ei să se simtă bine emoțional și avem rezultate bune la care toate aceste duc, dincolo de tratamentul pe care pacienții noștri în urmează”, a mai precizat managerul Brătoi.

Sorin Cristian Brătoi, managerul spitalului

 

Toată această transformare a fost posibilă prin implicarea financiară a Consiliului Județean Olt, instituție recunoscută oficial pentru susținerea sănătății publice pe mai multe componente.

„Fără sprijinul Consiliului Județean Olt și fără înțelegerea domnului președinte Marius Oprescu nu puteam ajunge unde suntem azi, n-aveam nici o șansă”, a precizat Sorin Cristian Brătoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here