Ludovic Orban renunță la calitatea de premier desemnat. Klaus Iohannis anunță consultări cu partidele

Sursa foto: b1.ro

Președintele Klaus Iohannis face o declarație de presă, în urma deciziei CCR cu privire la propunerea de numire a premierului în persoana lui Ludovic Orban, demis recent prin moțiune de cenzură.

Actualizare 19:00. Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații:

„În această seară, dl. Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul acitivităților comune din Parlament prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe camerele reunite asupra propunerii de guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, se datorează această situație PSD-ului. Din cauza PSD, care a boicotat ședința de ieri, nu s-a putut da un vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj, este ultimul lucru pe care ni-l dorim.”

„Am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban. Prin urmare, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, care vor începe mâine la ora 16:00 și se vor termina în jurul orei 20:00, după care voi veni în fața națiunii și voi face o delarație prin care să informez asupra decizie”, a adăugat șeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here