Cine este italianul diagnosticat cu coronavirus după o vizită în România. Care a fost traseul lui

Sursa foto: romaniatv.net

Este alertă în Gorj şi Dolj după ce un italian de 71 de ani diagnostigat cu coronavirus a fost în România. Bărbatul s-a aflat între 18 și 22 februarie în localități din Dolj și Gorj și a intrat în contact cu zeci de oameni care acum sunt căutați de autorități pentru a fi diagnosticați. Socrii acestuia au fost izolați la domiciliu, iar primarul localității Slivilești a mers la spital după ce s-a întâlnit cu italianul. Și la Primăria Drăguțești au fost luate încă de aseară măsuri de dezinfecție, după ce același italian, de 71 de ani, care s-a aflat săptămâna trecută în Gorj, a trecut pe la sediul instituției pentru a achita impozitele pentru proprietățile pe care le deține în comună.

Italianul a venit in România pe data de 18 februarie. A făcut o călătorie la noi în țară unde si-a vizitat socri. La întoarcere in Italia insa, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Se cunoaște faptul că bărbatul infectat cu coronavirus a fost prezent o zi și în municipiul Târgu Jiu, unde ar deține un apartament. Italianul a venit însoțit în Gorj doar de fiul său, de 10 ani, pe care l-a lăsat la rudele sale, din satul Peșteana Jiu, comuna Bâlteni.

Italianul diagnosticat cu coronavirus este căsătorit cu o româncă de 42 de ani din comuna Bâlteni județul Gorj, localitate în care a mers, în vizită zilele trecute. Socrii italianului au fost deja izolați la domiciliu, de unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Italianul a fost și la primăria Drăguțești pentru a plăti impozitul. Acum casiera primăriei este în carantină, iar accesul cetățenilor în primărie este interzis.

“Persoana a aterizat la Craiova, a închiriat o masina si a plecat in Gorj, exista date de contact unde a fost si cu cine a avut contact in Gorj. Avem datele”, a anunţat Raed Arafat.

Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au prezentat de bunăvoie la spitalul din Târgu Jiu. Cei doi sunt soţ şi soţie şi au fost izolaţi în secţia de boli infecţionase, demarându-se analizele pentru coronavirus.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here