Florin Barbu, înlocuit de liberali de la conducerea ANIF cu un personaj cu trecut dubios

După ce a repus pe picioare sistemul de irigații din România, slătineanul Florin Barbu a fost înlocuit de liberali la conducerea ANIF cu un personaj agreat de partid, dar cu un trecut extrem de dubios.

Începând de miercuri, 26 februarie, slătineanul Florin Barbu este numit în funcția de director general adjunct al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), postul de director general, pe care el l-a ocupat mai mulți ani, revenindu-i lui Constantin Ștefan, un personaj cu trecut dubios exact în domeniul în care liberalii l-au pus acum pe funcția cea mai înaltă.

Pentru ca liberalii să-și pună omul cu pile în partid la conducerea ANIF, Florin Barbu a fost „convins” să-și depună, „de bunăvoie și nesilit de nimeni”, mandatul.

„Ultimii şase ani, perioadă în care am condus Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, au fost cei mai intenși din activitatea mea profesională de până acum. N-a fost un drum deloc uşor insa a meritat toate eforturile care au facut ca azi agricultura romaneasca sa renasca. Mă simt onorat că am putut contribui implicit la creșterea nivelului de bunăstare pentru fermieri și pentru țară, per ansamblu. Am avut alături de mine o echipă extraordinară, căreia îi mulțumesc pentru implicarea și eforturile depuse și îi asigur in continuare de tot sprijinul si respectul meu, la fel si pe toti cei care ne-au fost colaboratori in acest drum. Am ales însă, din motive personale, să imi depun mandatul de director general al Agenției. Am speranța și încrederea că persoana care va fi nominalizată în locul meu pe acest post va continua proiectele începute cu aceeași ambiție și determinare, acestea fiind vitale pentru sectorul agricol. Mult succes, tuturor!”, a scris, pe pagina sa de socializare, fostul șef al ANIF.

Noul șef al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, Ștefan Constantin, are un istoric plin de scandaluri, exact în zona sistemelor de irigații, arată agrointel.ro, citând G4media.

„Numele lui Ștefan Constantin apare de mai multe în ori, în context extrem de critic, în Raportul de anchetă al Comisiei Parlamentare care a investigat, în 2009, modul în care a fost devalizat sistemul național de irigații în perioada anilor 90 și 2000. Ștefan Constantin a fost, o perioadă, administrator special al fostei SNIF, actuala ANIF. Conform investigației G4media, în spatele acestei numiri scandaloase se află deputatul liberal de Prahova, George Ionescu, un personaj extrem de influent în ultima perioadă în zona Ministerului Agriculturii. Contactat de reporterii G4media.ro, George Ionescu, a negat toate conexiunile din această dezvăluire exclusivă”, scrie agrointel.ro.

Sub mandatul de director general al lui Florin Barbu, în cadrul programului de reabilitare a infrastructurii de irigaţii, care prevede două milioane de hectare, au fost deschise aproape 100 de șantiere.

În anul 2019 au avut puse la dispoziţia fermierilor 1,4 milioane de hectare şi 2.000 de kilometri de canale. După reabilitarea care s-a efectuat anul trecut, în 2020 aproape 1,6 milioane de hectare vor putea fi irigate cu apă de pe 2.200 kilometri de canale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here