Klaus Iohannis, după CSAT: Până în acest moment nu avem nicizun caz confirmat de infecţie cu coronavirus în România

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta măsurile pe care le vor lua autorităţile din România pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Klaus Iohannis. 

Şeful statului a precizat că în urmă cu câteva minute a primit rezultatele persoanelor din Gorj, cele care au intrat în contact cu italianul diagnosticat cu coronavirus, şi acestea sunt negative.

Iohannis a completat că nivelul de mobilizare să rămână ridicat.

“Ne confruntăm cu o urgenţă medicală globală. Din analiza făcută în cadrul şedinţei CSAT s-a constatat că instituţiile responsabile au luat la timp măsurile necesare pentru a preveni contaminarea”, a mai spus şeful statului după CSAT.

Din analiza făcută în cadrul şedinţei CSAT s-a constatat că instituţiile responsabile au luat la timp măsurile necesare pentru a preveni contaminarea. Guvernul Orban a adoptat prevederi normative care să facă posibile achiziţii pentru combaterea efectelor coronavirusului.

„Le-am cerut membrilor CSAT să rămână la cel mai înalt nivel de implicare şi vigilenţă pentru că este esenţial să tratăm pericolul cu care confruntăm cu maximă responsabilitate, dar şi cu calm”.

Preşedintele a declarat că „sunt necesare eforturi concentrate în continuare pentru a asigurarea măsurilor preventive, dar şi a celor care se impun pentru gestionarea eventualelor cazuri de infecţii pe teritoriul României”.

„În CSAT am subliniat nevoia de comunicare eficientă între toate structurile implicate combaterea infectării cu coronavirus atât la nivel central, cât şi la nivel local, informarea permanentă a Direcţiilor de Sănătate Publică, a medicilor de familie şi a magerilor de spitale publice şi private. Este nevoie de un efort unitar şi de aplicarea riguroasă şi fără abateri a măsurilor de prevenţie pentru a asigura cea mai bună protecţie a cetăţenilor”, a mai spus Iohannis.

„Am hotărât să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea potenţialilor bolnavi cu afecţiuni respiratorii şi prevenirea infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială şi aeriană”.

„Ministerul Sănătăţii va asigura personalul medical în cadrul punctelor de trecere a frontierelor. Am luat în cadrul CSAT decizia alocării de către Guvern de resurse financiare de achiziţie de echipamente de protecţie, medicamente, echipamente de izolare”, a anunţat şeful statului.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here