Vremea se va răci accentuat de joi. Zonele unde va ninge

Sursa foto: digi24.ro

Vremea caldă și frumoasă începe să piardă teren, arată prognoza meteo pe următoarele zile. Temperaturile vor bate în retragere, iar precipitațiile se vor înmulți în următoarea perioadă.

Miercuri, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime cuprinse între 10 grade Celsius în depresiuni și 20 de grade în sud. Pe parcursul zilei, vor fi averse și local descărcări electrice, în regiunile vestice, nordice și centrale, unde cantitățile de apă pot depăși 25 l/mp. Izolat, se va semnala grindină sau măzăriche.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la peste 1700 m, va ninge și rafalele vor depăși 90 km/h. În restul țării, vântul va sufla cu 60 km/h, iar în vest, sud-vest și centru, vor fi rafale de peste 75 km/h cu aspect de vijelie. Din orele serii, va ploua slab și în sudul și în estul țării.

În zilele următoare, vremea se va răci accentuat. Joi, vor fi averse, trecător măzăriche sau lapoviță în regiunile sudice și estice, iar în centrul țării local, vor fi precipitații mixte.

În sud-est vor fi posibile descărcări electrice și grindină. În vest și în nord-vest vor predomina ploile, care din orele nopții se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Astfel, în Dealurile de Vest se va depune strat de zăpadă, iar la munte va ninge viscolit și vizibilitatea va fi redusă.

Vineri, vântul va prinde putere în toată țara, vor mai fi ninsori la munte și în Maramureș, precipitații mixte în Transilvania și ploi în rest.

La început de weekend, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor.

În Capitală, temperaturile vor fi potrivite mai degrabă pentru o zi de aprilie, astfel că maxima va atinge 20 de grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, iar presiunea atmosferică va fi în scădere.

Vremea se va răci în următoarele zile și valorile termice nu vor mai trece de 11 grade Celsius.

Joi, pe timpul zilei, vântul va sufla cu 55 de km/h, va ploua slab, iar din orele serii vor fi averse de măzăriche sau de lapoviță. Cerul va avea înnorări și vineri, când va ploua în special după prânz și seara. În prag de weekend, atmosfera va deveni frumoasă, iar temperaturile vor fi normale pentru finalul iernii.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here