O vedetă originară din Slatina va juca într-un lungmetraj românesc

Debut în cinematografie și prima apariție într-un film românesc a actriței și modelului din Slatina, Mădălina Ghenea. Premierea filmului în care joacă frumoasa artistă va avea  loc, pe data de 6 martie, în România.

„Urma”, primul lungmetraj regizat de actorul Dorian Boguţă, cunoscut din filme ca „Moartea domnului Lăzărescu” şi „Două lozuri”, va debuta în cinematografele româneşti pe 6 martie.

În avanpremiera debutului, regizorul Dorian Boguță și actrița  Irina Rădulescu, fiica celebrului Dem Rădulescu,  au venit în studioul „Serviciului de noapte” cu Maria Țoghină pentru a spune  povestea filmului.

Un policier cu accente de thriller, „Urma” e o poveste despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi.

“Pe la 20 și ceva de ani,  eu am realizat că oamenii nu vin chiar așa, degeaba pe pâmânt. Eu cred că zbuciumul oamenilor este legat de URMA pe care trebuie să o lase pe pământ. Filmul este  despre un personaj care își caută acea urmă”, a mărturisit regizorul Dorian Boguță, la „Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

Totul pornește de la povestea lui Anton (Marin Grigore),  un pianist celebru, care este dat dispărut. Poliţistul (Teodor Corban) care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana (Irina Rădulescu), dincolo de limitele iubirii fraterne.

Povestea este o ficțiune inspirată dintr-un fapt real, întâmplat în familia regizorului.

“Filmul are o semnificație specială, este un vis împlinit, o ficțiune inspirată din realitate. Cu 20 și ceva de ani în urmă,  în familia mea s-a întamplat o dramă, atunci când eram la Chișinău. Când dispare cineva drag din familie, fără să-i știi urma și trăiești într-o societate în tranziție, nu poți ajunge  în niciun fel la omul drag, nici măcar cu Poliția. Și atunci, suferința a fost destul de profundă. La un moment dat, mi-a venit ideea unui film inspirat din această poveste. Atunci s-a înfiripat în mintea mea ideea acestui film, au trecut foarte mulți ani și ideea a fost pusă în practică, dar a fost modificată”,  s-a destăinuit regizorul Dorian Boguță.

Un film, trei debuturi

Lungmetrajul Urma marchează trei debuturi: Dorian Boguță în postura de regizor, Irina Rădulescu – debut în cinematografie și prima apariție într-un film românesc a actriței și modelului Mădălina Ghenea.

Pentru actrița  Irina Rădulescu a fost o provocare rolul din film, și consideră că aceasta a venit exact la momentul potrivit, când a atins o anumită maturitate artistică.

“Primul contact a fost cu scenariul povesit de Dorian. Din primul moment m-a interesat bizarul scenariului. Mi-a plăcut faptul că intră în dedesubtul unor oameni aparent normali, intelectuali, artiști, medici și se ajunge la lucruri absolut halucinante, demne de SF.  Pentru mine, trecerea de la teatru la film a  fost o experiență care a mers într-un flux natural și firesc “ , a povestit Irina Rădulescu la “Serviciul de noapte“ cu Maria Țoghină.

Irinei Rădulescu i-ar plăcea ca cei care văd filmul să rămână cu ideea de iubire în toată complexitatea ei: “Inclusiv acea iubire dusă la extrem, care intervine asupra destinului“.

Nu este un film care să arate mizeria socială din România,  este unul despre om în toată universalitatea lui și ar trebui văzut pentru  pentru periplul interior al personajelor, a punctat Irina Rădulescu.

Iar regizorul Dorian Boguță spune că URMA este despre iubire, despre destinul artistului, despre viață și moarte, un film polițist, un thriler psihologic, dar ceea ce primează este iubirea.

“Coroana este iubirea, iubirea perfectă. Și în viziunea mea iubirea perfectă este nocivă și asta se vede în film. Eu nu cred în perfecțiune, eu cred în sinceritate și în încercare. E cumva un film mistic, filosofic pentru că atinge suferințele oamenilor și are și umor. E pentru oameni, despre oameni“.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Francofon de la Namur și a fost selectat în competiția Spectrum la Cottbus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here