Epidemia de coronavirus afectează vânzările ALRO Slatina, care a înregistrat pierderi mari. Cum este posibil

Epidemia de coronavirus din lume afectează vânzările ALRO Slatina. Cel puțin așa a declarat, vineri, într-o conferință de presă, Constantin Popescu, președintele Sindicatului „Aluministul” din cadrul companiei, care solicită sprijinul statului român.

Liderul sindical a spus că epidemia mondială de coronavirus este un factor important care a dus la scăderea LME și a volumului de vânzări.

„Politica internațională, cum ar fi tarifele americane privind importurile, măsurile de răspuns ale Chinei, negocierile Brexit, toate acestea au lăsat loc pentru incertitudini în industrie și s-au reflectat într-un comportament prudent al clienților din domeniul aluminiului. La nivel global, activitatea din sectoarele cheie ale industriei ( construcții, transporturi, infrastructură, mașini și echipamente) s-a diminuat în contextul deteriorării condițiilor economice. Prețul aluminiului stabilit global la bursa de metale neferoase din Londra (LME) a pierdut, în medie 550 dolari pe tonă, dar și un factor important care a dus la scăderea LME și vânzări mai puține este și epidemia mondială de coronavirus  Covid – 19”, a declarat Constantin Popescu.

De altfel, situația în care se află la ora actuală ALRO Slatina este una dezastruoasă, a ținut să atragă atenția statului român liderul sindical.

Costurile mari cu energia și prețul redus al aluminiului la Bursa de la Londra sunt principalii factori care au trimis compania de la profit la un rezultat negativ cu pierderi foarte mari, precizează Constantin Popescu.

În acest context, reprezentanții companiei solicită ajutorul statului român.

„Alro Slatina cel mai mare producător de aluminiu din sud-estul Europei este la un pas de colaps. Solicităm organelor abilitate ale statului, Președinte, Guvern, Parlament, Senat  să ia masurile corecte și în timpul cel mai scurt în consonanță cu legile din România și UE pentru că altfel peste 20.000 de lucrători care depind de Alro vor fi trimiși în șomaj și implicit ei și familiile lor vor fi împinse către sărăcie.

Să nu uităm că taxele și impozitele plătite de Alro influențează bugetul local, care va fi diminuat semnificativ prin închiderea întreprinderi.

Să nu uitați că suntem 20.000 din cei aproape 4 milioane de lucrători din sistemul privat care prin taxele și impozitele care ni se rețin din salariu susținem sistemul de pensii, sănătate, șomaj etc

Oare câte întreprinderi mai trebuie să dispară din peisajul industriei românești pentru a face pe plac celor care nu doresc ca România să fie o țară de consumatori și nu de producători”, declară președintele Sindicatului „Aluministul”.

În context, Sindicatul „Aluministul” solicită următoarele implicarea factorilor decizionali locali, precum și a Instituției Prefectului, ca reprezentant al Guvernului României la nivel teritorial, în demararea de măsuri concrete în a determina Guvernul României să restituie sumele de bani plătite de ALRO, aferente anilor 2018, 2019, 2020.

„Atragem atenția că în termen de 30 de zile de la prezentul comunicat vom demara acțiuni de protest atât în teritoriu cât și în București, pentru a se intra într-o normalitate legală în acord cu principiile unui stat de drept.

Dacă situația o va impune, vom opri activitatea total în unitatea economică, cel puțin pentru a închide noi uzina și a nu fi închiși de interesele perfide ale unei politici economice deficitare”, a amenințat liderul sindical.

1 COMENTARIU

  1. Ciudat – economia mondială suferă si eficientii vor altceva, pe banii altora firește. Iarăși ciudat fișă postului a acestui ‘lider de sindicat – probabil șefii lui s-au decredibilizat cand l-au adus pe ministru mediului la Slatina sa lichideze concurenta (închidere topitorii), sa le dea o subventie generossa si sa constate ca sistemul de monitorizare a calității aerului trebuie inlocuit cu unul ‘corect calibrat’. RUSINE EFICIENTILOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here