China recunoaşte că are SERUL pentru tratarea coronavirusului

China National Biotec Gropu Company a anunţat faptul că foloseşte cu succes un ser anti-COVID 19 pentru tratarea bolnavilor cu forme grave de infecţie cu coronavirus. Guvernul chinez a confirmat datelor şi a admis faptul că se poate trata coronavirusul prin intervenţii farmacologice încă din luna februarie, conform dcnews.

Cu toate acestea, este posibil ca metoda folosită în China să nu fie autorizată în Europa.
Astfel medicii speră să fie dezvoltat vaccinul anti-coronavirus decât terapia cu ser.

China folosește o resursă pusă la dispoziție chiar de către epidemia cu COVID 19: pacienții infectați cu coronavirus. Peste 80% din cazuri fac forme ușoare sau chiar inaparente, vindecându-se de la sine. Acești pacienți au eliminat virusul din organism bazându-se pe producția proprie de anticorpi. După aproximativ două săptămâni aceştia sunt vindecați, iar organismul lor continuă să producă anticorpi care distrug coronavirusul.

Persoanele vindecate donează sânge, iar medicii separă plasma de eritrocite și o injectează pacienților cu forme mai grave de boală. Anticorpii aflați în serul ”donat”  anihilează virusul din sânge, ajutând organismul să reziste până apare secreția proprie de anticorpi, sau chiar elimină COVID în lipsa acesteia (cum se întâmplă la imunodepresați, transplantați etc).

Folosirea plasmei de la pacienți vindecați va fi dificilă în occident, din cauza limitărilor legale și birocratice deoarece sunt necesare teste, aprobări, mecanisme de verificare pentru a preveni răspândirea altor infecții virale, prin injectarea de produse biologice recoltate de la pacienți.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here