Bilanţul morţilor creşte dramatic în Italia, la 631. Alte 168 de persoane infectate au murit marţi

Numărul de morţi de coronavirus din Italia a crescut dramatic, marţi – 168 de persoane infectate au murit, aducând bilanţul la 631 de morţi, o creştere de 36%.

Italia a extins carantina din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii ţări, începând de marţi dimineaţă, premierul Giuseppe Conte afirmând că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie şi vor fi obligaţi să prezinte o dovadă în acest sens, relatează BBC.

Premierul a spus că măsurile au rolul să îi apere pe cei mai fragili membri ai societăţii.

Într-un discurs susţinut la televiziune, Conte a spus cel mai bun lucru pe care îl pot face cetăţenii Italiei este să stea acasă. El a adăugat că toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, sunt suspendate la nivel naţional, relatează Corriere della Sera.

Astfel, guvernul extinde măsurile lansate în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru Lombardia şi alte 14 provincii, începând de marţi, 10 martie, şi până pe 3 aprilie.

Toate deplasările vor fi interzise, cu excepţia “nevoii dovedite de a munci sau a situaţiilor urgente de familie sau de sănătate”.

Întreaga ţară va fi în carantină pentru a opri extinderea virusului care a infectat, până pe 9 martie, 9.172 de persoane, dintre care 463 au murit. Un număr de 724 de oameni s-au vindecat, iar alţi 700 de află la terapie intensivă, potrivit datelor Protecţiei Civile.

Premierul a explicat că “nu este timp de pierdut” pentru a contracara extinderea virusului: “Toată lumea trebuie să sacrifice ceva pentru a proteja sănătatea cetăţenilor. Acum este momentul responsabilităţii. Nu putem lăsa garda jos”.

Decretul, format dintr-un singur articol, va merge în seara asta la Jurnalul oficial şi va intra în vigoare marţi dimineaţă, extinzând măsurile lansate duminică la nivelul întregii peninsule.

“Cifrele ne spun că are loc o creştere importantă a infecţiilor, a numărului de oameni internaţi la terapie intensivă şi sub-intensivă, precum şi a numărului de persoane decedate. Comportamentul nostru trebuie să se schimbe din acest motiv. Trebuie să se schimbe acum. Am decis să iau măsuri mai stringente, mai puternice, imediate. Sunt pe cale să semnez o măsură pe care o pot rezuma la: ‘Stau acasă'”, a spus Conte.

Acesta a adăugat că nu va mai exista o zonă roşie în Italia, care va fi o zonă protejată.

“Începând de mâine dimineaţă, oricine care va trebui să se deplaseze dintr-o municipalitate în alta va trebui să prezinte un certificat prin care să dovedească motivul călătoriei”, a precizat premierul.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here