Ce averi au cei patru polițiști de la Serviciul Rutier Olt, prinși, marți, luând MITĂ, și ce au ei în comun/ FOTO

Toți cei patru agenți ai Serviciului de Poliție Rutieră Olt care au prinși, marți, în flagrant delict, primind bani de la un conducător auto, pentru a trece cu vederea încălcarea, de către acesta, a legislației rutiere, nu se pot lăuda cu averi considerabile. De asemenea, în afara acestui lucru și dincolo de acuzația de luare de mită, ei mai au ceva în comun: toți au datorii la bănci.

După flagrantul pus la punct de ofițerii Serviciului Județean al Direcției Generale Anticorupție (DGA), sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cei patru agenți de poliție, respectiv Elvis-Adrian Găneșanu, Mircea-Mihăiță Coman, Șerban-Octavian Enculeasa și Mircea Pană, au fost duși la audieri.

Deși există suspiciunea că sunt corupți de mai mult timp,cei patru oameni ai legii nu se pot lăuda cu averi considerabile. De asemenea, în afara acestui lucru și dincolo de acuzația de luare de mită, ei mai au ceva în comun: toți au datorii la bănci.

Averi

Potrivit ultimei declarații de avere publicată pe site-ul Poliției Române (referitor la anul fiscal 2017), Elvis-Adrian Găneșanu nu deține terenuri sau vreo locuință, ci doar un autoturism Audi A6, achiziționat printr-un credit.

El are și un împrumut bancar contractat în 2007, cu scadență în 2027, în valoare de 38.000 de franci elvețieni.

Din declarație lipsește venitul polițistului, dar cu un an înainte declara salarii totale de 27.000 de lei, la care se adăugau veniturile soției, de 24.000 lei.

__________

Octavian Enculeasa deține un apartament de 57 mp, dobândit în 2006 prin cumpărare, dar și o casă care într-un an are 200 metri pătrați, în altul are 300 mp. Imobilul a fost obținut în 2012, în urma unui schimb. În 2008, el a contractat un credit bancar de 100.000 de franci elvețieni, scadent în 2038.

Ultimele venituri din salarii declarate sunt de peste 40.000 lei/an, plus cei 15.600 de lei ai soției.

__________

Ultima declarație de avere a agentului Mircea-Mihăiță Coman, publicată pe site-ul Poliției Române, poartă anul 2016. Conform documentului, omul legii deține, împreună cu soția, un teren intravilan, de 600 mp, un teren extravilan, de 2000 mp, o casă de 180 mp și un apartament de 70 mp. Polițistul are și un împrumut bancar de 60.000 franci elvețieni, contractat în 2007 și scadent în 2037. La capitolul venituri, omul legii a declarat un total de peste 25.000 lei din salarii.

Soția, unic asociat într-o firmă, nu a obținut venituri în anul fiscal cu pricina.

__________

Mircea Pană deține, împreună cu soția, două terenuri agricole, unul de 2.650 mp, altul de 1.850 mp, dar și un teren intravilan, în suprafață de 1000 metri pătrați.

Cei doi soți dețin și o casă de locuit, dar și un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în 2008.

Și el are un credit bancar, de 30.000 de lei, contractat în 2015 și cu scadență în 2020.

Flagrant delict

Cei patru agenți ai Serviciului Poliției Rutiere Olt, prinși, marți dimineață, în flagrant delict, în timp ce primeau mită de la un șofer pentru a nu-l sancționa în urma încălcării regulilor de circulație, se aflau în vizorul procurorilor și al ofițerilor anticorupție din aprilie 2019.

„În fapt, în luna aprilie 2019, ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciuni de corupție la adresa unor polițiști din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, respectiv primirea unor sume de bani de la participanții la trafic care nu respectau legislația rutieră, în scopul neluării măsurilor legale corespunzătoare.

Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora, astăzi, a fost efectuată acțiunea de prindere în flagrant”, se arată în comunicatul DGA.

La aproape un an de zile de la sesizarea ofițerilor DGA, aceștia, sub coordonarea unui procuror, au pus la punct flagrantul în care polițiștii aveau să fie prinși în timp ce primeau 400 de lei mită de la un conducător auto pentru a nu aplica măsurile legale de sancționare ca urmare a încălcării unei reglementări la circulația rutieră.

„Patru polițiști au fost conduși la sediul unității de parchet în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, mai arată ofițerii anticorupție, care, în acțiune, au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Operații – structura centrală a D.G.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here