Zeci de liceeni din Slatina și Caracal învață cum să ia decizii pentru viitorul lor financiar, în cadrul unui proiect

1.500 de liceeni din 20 de localități participă în acest an la proiectul „Credite inteligente”, derulat de Junior Achievement cu sprijinul KRUK România. Ei parcurg exerciții și studii de caz care îi ajută să înțeleagă importanța unui comportament financiar responsabil. La proiect participa si 35 de elevi din Slatina si Caracal.

Cum și când utilizăm serviciile financiare? Cât de oportună este alegerea unor servicii financiare? – sunt doar câteva dintre întrebările la care elevii învață să răspundă pentru a putea lua decizii financiare corecte. Ghidați de profesori și voluntarii KRUK, elevii dobândesc cunoștințe specifice și abilități pentru gestionarea eficientă a bugetului personal, în special a cheltuielilor și datoriilor.

„Este un proiect util liceenilor, în care m-am implicat cu dorința de a contribui la educarea tinerei generații. Ca voluntar, am putut împărtăși aspecte importante din viața reală, iar acesta este un instrument de învățare foarte eficient, care completează experiența școlară și care vine cu un proces de conștientizare, în timp, a realităților sociale și economice”, a spus Florin Cozma, HR Consultant KRUK România, voluntar în cadrul proiectului.

Ediția din acest an a proiectului aduce o abordare integrată în care elevii au acces la resurse educaționale digitale interactive – conținuturi video și exerciții cu feedback imediat. Acestea vor fi completate, până la finalul anului, prin activități la clasă și acțiuni de tip job shadow, care familiarizează elevii cu actualele locuri de muncă din domeniul financiar.

„Consider că este un avantaj să particip la astfel de activități; mi-am dat seama că am destul de puține informații din domeniul financiar și despre modul în care pot fi puse în practică. Exemplele oferite de voluntarii KRUK sunt foarte utile și pot spune că acum înțeleg mai bine importanța planificării viitorului meu”, susține un elev participant la proiect

Prin intermediul acestui proiect, peste 3.000 de liceeni au beneficiat până acum de educație financiară learning by doing în cadrul școlii, iar 90% dintre ei ar recomanda oricând un astfel de program colegilor sau prietenilor.

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență.

KRUK România este membră a Grupului KRUK și a fost înființată în anul 2007. Grupul KRUK este liderul pieței de management al creanțelor din zona Europei Centrale, iar în România este, de asemenea, unul dintre liderii de piață. Grupul KRUK desfășoară în prezent operațiuni în Polonia, România, Cehia, Slovacia, Germania, Italia şi Spania. Compania KRUK S.A. a fost listată pe Bursa de Valori Varșovia în anul 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here