Începe procesul celui mai grav accident petrecut pe Dunăre în ultimii 50 de ani/ VIDEO

Sursa foto: digi24.ro

Astăzi a început procesul accidentului petrecut pe Dunăre în luna mai a anului trecut, când un vas de coazieră a lovit o ambarcațiune mai mică care transporta turiști, provocând moartea a 27 de persoane, informează The Washington Post.

Accidentul naval a avut loc în Budapesta, lângă podul de lângă clădirea Parlamentului maghiar.

Căpitanul ucrainean al vasului de croazieră, Yuriy C., a fost acuzat de neglijență în comanda unui vas care a dus la o catastrofă, dar și pentru că nu a acordat asistență în urma accidentului.

Procurorii spun că Yuriy C. nu și-a îndeplinit îndatoririle de a conduce vasul de croazieră Viking Sigyn timp de cel puțin cinci minute, momente în care acesta a lovit alt vas și a l-a scufundat.

Doar șapte din cei 33 de turiși coreeni aflați la bordul navei Hableany (Sirena) au supraviețuit coliziunii petrecute pe timp de noapte. Echipajul maghiar format din două persoane a fost ucis, iar o altă turistă din Coreea de Sud aflată pe vas este dată în continuare dispărută.

Vasul Sirena a fost scos din Dunăre pe data de 11 iunie de către o macara plutitoare. Scafandri din Coreea de Sud au contribuit la operațiune și la recuperarea cadavrelor încă aflate la bord.

 

 

Unele dintre victime au fost găsite la câteva săptămâni după accident, la o distanță de peste 100 de kilometri de locul coliziunii.

Într-un caz separat, polițiștii îl cercetează pe căpitanul vasului Viking Idun, o navă soră a lui Viking Sigyn, care a trecut prin zonă la scurt timp după coliziune, dar nu a oprit și nu i-a ajutat pe supraviețuitorii accidentului naval.

Acesta a fost cel mai grav accident naval petrecut pe Dunăre în ultimii 50 de ani.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here