Orban: Am stabilit modul de deplasare al persoanelor care vin din Italia, pe coloane însoţite de maşini de poliţie

Ludovic Orban a declarat după şedinţa din cursul nopţii de la Ministerul de Interne, că trebuie să existe aceeaşi mobilizare a poliţiei de frontieră şi a DSP şi pentru ruta de intrare în ţară prin Bulgaria.

12 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în România, doar ieri. Nouă dintre ele, printre care și cel al unui copil de 3 ani, sunt în București.

Numărul total al cazurilor înregistrate în exact două săptămâni a ajuns la 29, ceea ce înseamnă că România a intrat în cel de al doilea scenariu gândit de autorități.

Măsurile restrictive luate până acum ar putea fi înăsprite chiar în această dimineață, la ședința comitetului pentru situații de urgență, care are loc la Ministerul de Interne, de la ora 9.

O altă ședință a avut loc, tot la MAI, în cursul nopţii, după ce marţi seară s-au format cozi la intrarea în țară prin Vama Nădlac și timpul de așteptare a crescut la 50 de minute. Reuniunea la care au participat premierul interimar, ministrul interimar al Internelor, secretarii de stat și șefii poliției de frontieră s-a încheiat aproape de ora 3.

Ludovic Orban: „Am făcut o analiză a situaţiei spaţiilor în fiecare judeţ pentru carantină instituţionalizată. Am stabilit modul de deplasare al persoanelor care vin din Italia, pe coloane care sunt însoţite de maşini de poliţie şi care merg pe trasee, se face triaj în fiecare judeţ, persoanele sunt deplasate la spaţiile de cazare care sunt puse la dispoziţie de comitetele judeţene de situaţii de urgenţă.

A fost o exagerare că s-a transmis…. Din cauza completării formularelor, timpul de trecere a frontierei e un pic mai mare.

Deşi ştiţi că sunt inventivi şi au venit şi prin Giurgiu, am recomandat şi prefecţilor care nu sunt la graniţa de vest – Caraş Severin, Mehedinţi… Există ca posibilă rută şi ruta prin Bulgaria, Vidin – Calafat. Şi acolo o să existe aceeaşi mobilizare a poliţiei de frontieră şi a DSP, astfel încât să putem să canalizăm fluxurile de cetăţeni care vin.

Există o tendinţă de scădere a cetăţenilor români care vin din Italia… din cauza faptului că Italia e în carantină, e mai greu de plecat, nu mai sunt posibile”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here