PUŞCĂRIE pentru cei care mint ca n-au fost în zone afectate de coronavirus! Autorităţile au luat măsuri crunte

Oamenii care spun că nu au fost zonele grav afectate de noul coronavirus  ar putea face până la doi ani de închisoare, sub acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor contagioase. Mai mult, aceştia riscă şi amenzi ce pot ajunge şi la 20.000 de lei.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a vorbit despre pedepsele dure pe care le riscă oamenii care mint că nu vin din zonele grav afectate de coronavirus. Întrebat despre posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care induc în eroare autorităţile, Tătaru a spus că există situaţii în care persoanele pot ajunge şi la puşcărie.

„În măsura în care se încadrează în articolul 352 din Codul Penal sunt şi pedepse cu închisoare. Dar trebuie să dovedim că se încadrează la acest articol”, a explicat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Articolul 352 din Codul Penal, la care Nelu Tătaru a făcut referire, vizează zădărnicirea combaterii bolilor.

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.

Întrebat dacă minciuna prin omisiune se încadrează la acest articol, Nelu Tătaru a menţionat că zădărnicirea se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei.

Tările aflate în zona roşie de carantină pentru coronavirus

China, Coreea de Sud, Italia, Franţa, Germania şi Franţa au ţările care au fost incluse în zona roşie de carantină pentru coronavirus.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here