Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră: ”Pregătim Hotărârea de guvern…”

Sursa foto: romaniatv.net

”Din semnalele primite, o bună parte din companii și instituții s-au organizat pentru ca angajații lor să desfășoare, din această dimineață, muncă la domiciliu. Le mulțumesc. Aceasta este abordarea pe care o consider optimă în această perioadă pentru evitarea aglomerației respectiv pentru oferirea unei protecții suplimentare persoanelor și diminuarea riscului de contractare a COVID 19.

Pregătim Hotărârea de guvern în aplicarea legii privind zilele libere pentru părinții având copii minori în supraveghere pe perioada închiderii școlilor și va intra în prima ședință de Guvern anunțată pentru miercuri. Este de datoria fiecărei instituții sau companii ce oferă bunuri sau servicii de necesitate imediată ca, în funcție de domeniul de activitate, de importanța strategică a acestuia, să ia decizii pentru asigurarea, în condiții de siguranță, a unei minime continuități. Sunt domenii critice în care activitatea nu poate fi întreruptă complet. Sunt servicii care trebuie oferite populației. Dacă s-ar închide livrarea lor, acest lucru ar avea consecințe neplăcute, așa că este responsabilitatea conducătorului să găsească cea mai bună formulă (flexibilizare/lucru în ture în vederea evitării aglomerației cu măsurile de iginenă și protecție aferente) pentru a nu se întrerupe definitiv activitatea.

Rămân la părerea că în România trebuie să continue activitatea, atât în instituții publice cât și în mediul privat, chiar dacă la un regim redus, cu un efort și o înțelegere din partea tuturor”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că guvernul pregătește măsuri pentru angajații care vor fi nevoiți să-și întrerupă activitatea în perioada următoare și vor intra în șomaj tehnic. Guvernul va încerca să le asigure acestora o sursă de venit, dar va lua și măsuri pentru angajatori. De mâine, intră în vigoare legea care prevede acordarea unor zile libere pentru cei care stau acasă pentru a-și supraveghea copiii. Aceștia pot primi o indemnizație de cel mult 185 de lei din salariul BRUT.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here