Poliția de Frontieră: Un convoi format din sute de mijloace de transport a ajuns la Nădlac II

Sursa foto: digi24.ro

Un convoi format din sute de mijloace de transport, în care erau cetățeni români și străini a ajuns în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 2.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, informează Poliția de Frontieră. 

Aproximativ 3.000 de cetățeni români și străini şi aproximativ 800 de autovehicule au ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Polițiștii de frontieră au făcut controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi duse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Polițiștii de frontieră au triplat echipele implicate în controlul de frontieră astfel încât s-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control, potrivit sursei citate.

În prezent la punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, care au ca scop identificarea la controlul de frontieră a persoanelor, cetăţeni români sau straini, care sosesc în țară, având ca zonă de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel putin 500 cazuri de infecție cu Covid19.

Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră către personalul Directiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor medicale și luarea altor măsuri specifice cu caracter medical autoizolare la domiciliu sau carantinare.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here